ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۷۰۱۷
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۴

پوست سفارشی برای قربانیان سوختگی

محققان کانادایی یک چاپگر زیستی سه‌بعدی را طراحی کرده‌اند که امکان تولید سفارشی گرافت‌های پوستی برای افراد دچار سوختگی را فراهم می‌کند.
تدبیر24: چاپگرهای سه‌بعدی بسرعت در حال توسعه هستند، اما محققان قصد دارند از این فناوری در علم پزشکی نیز استفاده کرده و شرایط تولید اندام مختلف بدن و بافت‌های قابل پیوند را فراهم کنند.

چاپگر زیستی سه‌بعدی PrintAlive‌ که توسط محققان دانشگاه تورنتو طراحی شده است، می‌تواند برای تولید گرافت‌های پوست برای بیماران دچار سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.

درمان متداول برای بیماران دچار سوختگی شامل برداشتن پوست سالم از بخش‌های مختلف بدن و پیوند زدن بر روی ناحیه آسیب دیده است؛ اما چاپگر زیستی جدید پایانی بر روش دردآور برداشتن پوست از نقاط سالم است.

امکان تولید لایه‌های مختلف شامل فولیکول‌های مو، غدد عرق یا بخش‌های مختلف پوست بر روی هیدروژل درون چاپگر زیستی سه‌بعدی وجود دارد؛ در این روش از سلول‌های بنیادی خود بیمار استفاده می‌شود که خطر رد پیوند توسط سیستم ایمنی بدن را به حداقل می‌رساند.

کشت و رشد سلول‌های بیمار در شرایط عادی دو هفته طول می‌کشد، اما چاپگر زیستی PrintAlive‌ با استفاده از سلول‌های بیمار، الگوهایی به شکل نقاط یا راه‌راه - به جای یک ورق پیوسته - تولید می‌کند.

نتیجه بدست آمده یک پانسمان سلولی است که امکان کنترل ضخامت، ساختار و ترکیبات را برای پزشکان فراهم می‌کند.

کار طراحی این چاپگر زیستی سه‌بعدی از سال 2008 آغاز شده و محققان نمونه اولیه پیش تجاری آن را در اندازه‌ای کوچکتر از یک دستگاه مایکروفر ساخته‌اند؛ این نمونه قابل حمل بوده و امکان استفاده از آن در مناطق دورافتاده نیز وجود دارد.

عملکرد چاپگر زیستی بر روی موش‌ها مورد آزمایش قرار گرفته و بزودی آزمایش بر روی خوک‌ها نیز آغاز می‌شود تا زمینه آزمایش بالینی بر روی انسان طی چند سال آینده فراهم شود.

این طرح موفق به دریافت جایزه 3500 دلاری «جیمز دایسون 2014» شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: