ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴

افزایش تنش بین سوئد و اسراییل

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی سفیر سوئد در فلسطین اشغالی را فراخواند تا خشم خود را از اقدام حمایتی نخست وزیر جدید سوئد از دولت فلسطین به وی ابراز کند.
تدبیر24: کارل ماگنوس نسر' سفیر سوئد در فلسطین روز گذشته (دوشنبه) اشغالی از سوی 'آویو شیرون' معاون دبیرکل وزیر خارجه این رژیم در امور اروپا فراخوانده شد.

بر اساس بیانیه ای که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منتشر کرد، تل آویو مراتب نارضاتی خود را از اقدام 'استفان لوفن' نخست وزیر سوئد در حمایت از دولت فلسطین ابراز کرد و تصمیم دولت جدید سوئد را در این زمینه 'عجیب و غریب' خواند.

شیرون هشدار داد که این اقدام به وخامت بحران فلسطین – اسراییل منتهی خواهد شد.

وی افزود: اظهارات نخست وزیر (سوئد) احتمال دستیابی به هرگونه توافق با فلسطین را کاهش می دهد زیرا باعث شکل گیری این انتظار غیرعملی در فلسطینیان می شود که می توانند به صورت یک جانبه و نه از طریق مذاکره با اسراییل به اهداف خود برسند.

رژیم صهیونیستی اصرار دارد که فلسطین تنها از طریق مذاکره مستقیم و نه از طریق کانال های دیپلماتیک بتواند به هدف تشکیل دولت دست یابد.

طی چند روز اخیر 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر و 'آویگدور لیبرمن' وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به صورت علنی خشم خود را از تصمیم نخست وزیر سوئد در زمینه به رسمیت شناختن دولت اسراییل ابراز کردند.

'حنان عشراوی' عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین روز شنبه ضمن استقبال از این تصمیم، از واکنش تند آمریکا و رژیم صهیونیستی به آن انتقاد کرد.

وی همچنین از دیگر کشورها خواست که با اتخاذ تصمیم های مشابه تصمیم سوئد، به برقراری صلح و احقاق حقوق معوقه ملت فلسطین کمک کنند.

لوفن در سال 2012 در دیدار با 'محمود عباس' رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در 'رام الله' گفته بود که در صورت به قدرت رسیدن حزب مطبوعش (سوسیال دمکرات) دولت فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت.

سوئد در سال 2012 نیز به درخواست اسراییل برای کسب کرسی ناظر در سازمان ملل رای مثبت داد داد و درخواست مذکور به رغم مخالفت های آمریکا، رژیم صهیونیستی و دیگر کشورهای همپیمانشان پذیرفته شد.

تاکنون 130 کشور جهان دولت فلسطین را به رسمیت شناخته اند.

در اروپا، علاوه بر سوئد، هفت کشور عضو اتحادیه اروپا –بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، مجارستان، مالت، لهستان و رمانی—از تشکیل دولت مستقل فلسطین حمایت کرده اند.

از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا، تنها ایسلند دولت فلسطین را به رسمیت شناخته است.

لیبرمن روز شنبه طی اظهاراتی تند مدعی شد که لوفن 'ظاهرا به اندازه کافی وقت نداشته که موضوع را مطالعه کند و متوجه شود که این فلسطینیان هستند که طی 20 سال گذشته مانع رسیدن به توافق با اسراییل بوده اند.'

وی افزود: اگر اوضاع خاورمیانه جزء دغدغه های نخست وزیر سوئد در سخنرانی آغاز به کارش است، بهتر است برود و توجهش را به مشکلات مهم تر منطقه، نظیر کشتاری که در سوریه، عراق و دیگر نقاط در حال وقوع است، معطوف کند.

آمریکا نیز به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی، از این تصمیم به عنوان 'اقدامی زودهنگام و تصمیمی عجولانه' یاد کرد.

'مارگوت والستروم' وزیر خارجه جدید سوئد و نماینده سابق اتحادیه اروپا در واکنش به انتقاد کاخ سفید گفت، هرچند انتظار می رفت که آمریکا از این تصمیم انتقاد کند، اما 'این واشنگتن نیست که سیاست های ما را تعیین می کند.'

سفیر سوئد در فلسطین اشغالی نیز گفت به رغم آن که تاریخی برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین تعیین نشده است، اما 'این تصمیم در آینده ای نه چندان دور عملی خواهد شد.'

سفارت سوئد روز یکشنبه طی بیانیه ای اعلام کرد که موضعش در زمینه به رسمیت شناختن فلسطین تغییر نخواهد کرد و این تصمیم صرف نظر از هرگونه گفت و گو و یا هر مساله دیگر، عملی خواهد شد.

دولت آشتی ملی فلسطین که در ماه ژوئن (خرداد) و به دنبال انعقاد توافقنامه میان فتح و حماس تشکیل شد، قرار است نخستین جلسه خود را در غزه روز پنجشنبه این هفته برگزار کند. این نشست پیامی خواهد بود به کشورهای حامی غزه مبنی بر این که این دولت آماده است تلاش ها در جهت بازسازی این منطقه را مدیریت کند.

نروژ یکی از نقش آفرینان اصلی کنفرانس حمایت از غزه خواهد بود که هفته آینده در پایتخت مصر برگزار خواهد شد.

رژیم صهیونیستی در حملات 50 روزه خود به نوار غزه، بیش از 2 هزار و 200 فلسطینی ساکن این منطقه را به شهادت رساند و هزاران نفر دیگر را مجروح و بی خانمان کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: