ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶

بی‌مهری بانک‌ها به کشاورزی

در حالی که کشاورزان همواره از وضعیت نامناسب ارائه تسهیلات بانکی گلایه دارند، سهم پرداختی تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی در پنج ماهه نخست امسال از کل تسهیلات پرداختی سه درصد کاهش یافت و فقط 5.6 درصد از تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش کشاورزی اختصاص یافت.
تدبیر24: بخش کشاورزی علی‌رغم نقش تعیین‌کننده در تامین امنیت غذایی کشور همواره از تسهیلات بانکی به دلیل نپذیرفتن اسناد زراعی کشاورزان به عنوان ضمانت، عدم سرمایه‌گذاری مناسب به دلیل ریسک بالا و ... بهره چندانی نبرده و کشاورزان همیشه از بی‌مهری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات بانکی گلایه داشتند.

گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌ اعطای تسهیلات در پنج ماهه نخست امسال هم گویای این وضعیت است؛ چراکه در این بازه زمانی سهم پرداختی تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی 63 هزار و 609 میلیارد ریال معادل 5.6 درصد کل تسهیلات پرداختی بانک‌ها در پنج ماهه نخست سال جاری بوده است.

در حالی که سهم پرداختی تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی نسبت به پنج ماهه سال گذشته سه درصد کاهش یافته که این نشان می‌دهد عملکرد بانک‌ها در ارائه‌ تسهیلات به کشاورزان مناسب نبوده و همواره اعطای تسهیلات به این بخش علی‌رغم تاکید‌های فراوان مسئولان دولتی از مقام معظم رهبری، رییس‌جمهور و وزیر جهاد کشاورزی روند نزولی داشته است.

بر اساس این گزارش از کل تسهیلات 63 هزار میلیارد ریالی به بخش کشاورزی بالغ بر 39 هزار میلیارد ریال معادل 62 درصد برای تامین سرمایه در گردش، حدود 10 هزار میلیارد ریال معادل 15.9 درصد برای ایجاد و زیرساخت و حدود 6000 میلیارد ریال معادل 9 درصد به توسعه بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: