ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۱

«نیویورک» بدون توقف

ظریف: با «اشتون» و احتمالا «1‌+5» دیدار می‌کنم.

تدبیر24: محمدجواد ظريف، شب گذشته پس از شش‌سال به نيويورک بازگشت؛ براي حضور در مجمع عمومي سازمان‌ملل. او که حدود 36 سال از عمرش را در ايالت‌هاي مختلف آمريکا گذرانده، سمت‌هاي مختلفي از نمايندگي محلي تا کاردار و نماينده دايم جمهوري اسلامي ايران در سازمان‌ملل را تجربه کرده است. ظريف که از سال 1380 تا 1386 نماينده دايم ايران در سازمان‌ملل بوده، شب گذشته در کسوت وزير خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌اي براي حضور در مجمع عمومي اين سازمان راهي نيويورک شد. ظريف اين خبر را بعد از وقفه کوتاهي که در حضورش در شبکه اجتماعي پيش آمده بود، در صفحه فيس‌بوکش منتشر کرد. اگر چه مقارن با انتشار اين پست در فيس‌بوک، سخنگوي وزارت خارجه در نشست خبري با خبرنگاران، از اطلاع‌رساني در مورد اين سفر قريب‌الوقوع، امتناع کرده و انتشار خبر در مورد آن را به زمان مقتضي موکول کرد. ظريف روز گذشته در فيس‌بوکش نوشت: «براي شرکت در مجمع عمومي ملل متحد عازم نيويورک هستم. در حاشيه مجمع عمومي با برخي وزراي خارجه، خانم اشتون و احتمالا با 1+5 ملاقات خواهم داشت. اميدوارم با دعاي خير شما مردم عزيز و خداجوي ايران در حل مشکلات مردم با حفظ تمامي حقوق کشور توفيقي به‌دست آورم.»ظريف به تکرار در کتاب «آقاي سفير» که مصاحبه مفصلي است با او در مرور برخي قصورهايي که در حوزه ديپلماسي به دليل بي‌تجربگي خود و ديگر ديپلمات‌هاي حاضر در نمايندگي سازمان‌ملل طی سال‌هاي جنگ و بعد از آن صورت گرفته، از مردم پوزش خواسته و حلاليت طلبيده است. اکنون فرصت دوباره‌اي براي ظريف به دست آمده تا در پست وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران از برجسته‌ترين حوزه تحت فشار ايران امروز، يعني ديپلماسي کشور، دفاع کند و مشکلات اين حوزه را رفع کند و برای تحقق این هدف، تجارب پیشین را دستمایه دیپلماسی کارساز و منطبق با منافع ملی قرار دهد.طبق برنامه‌ اعلام‌شده از سوي سازمان‌ملل، نشست سالانه مجمع روز 17 سپتامبر به صورت رسمي آغاز مي‌شود. طبق زمان‌بندي منتشرشده، روز 23 سپتامبر نشست مجمع عمومي با موضوع تحقق اهداف توسعه هزاره برگزار مي‌شود. سخنراني حاضران در مجمع هم از صبح روز 24 سپتامبر رسما آغاز مي‌شود. بنا‌ بر فهرست منتشرشده، قرار است رييس‌جمهوري ايران در نوبت عصر روز 24 سپتامبر (اوايل وقت سوم مهر) سخنراني کند. تنها اخباري که از برنامه کاري ظريف در نيويورک منتشر شده، ديدار او با «ويليام هيگ» وزير خارجه انگليس، «کاترين اشتون»، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا و احتمالا اعضاي 1+5 است. اما از همراهان وزير در اين ديدار و احتمال حضور تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي خبري منتشر نشده است.
ديداري با آمريکايي‌ها نداريم
جواد ظريف، يک هفته پيش‌تر از موعد سخنراني رييس‌جمهوري به نيويورک مي‌رود تا مقدمات ديدارهاي او را فراهم کند. برخي رسانه‌ها گمانه‌زني مي‌کردند که احتمال دارد، بين باراک اوباما و حسن روحاني در نيويورک ديدارهاي مستقيمي صورت گيرد. همانند سخنگوي وزارت خارجه ايران، دبير مطبوعاتي کاخ سفيد نيز روز گذشته با سوالات متعدد خبرنگاران در مورد ديدار حسن روحاني و اوباما مواجه بود؛ جي کارني در جواب اين سوال گفت برنامه‌اي براي ملاقات باراک اوباما با حسن روحاني در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان‌ملل در نيويورک وجود ندارد. او همچنين گفت: «ما اميدواريم که دولت جديد ايران تعامل واقعي داشته باشد تا به يک راه‌حل ديپلماتيک که به طور کامل نگراني‌هاي جامعه بين‌المللي درباره برنامه هسته‌اي‌اش را رفع کند، دست يابيم.»به گزارش ايسنا، «کارني» گفت: «ما همچنان آماده‌ايم که با دولت حسن روحاني بر مبناي احترام متقابل به منظور دستيابي به يک راه‌حل صلح‌آميز براي موضوع هسته‌اي ايران تعامل داشته باشيم.»همچنين سخنگوي رييس سياست خارجه اتحاديه اروپا گفت پيشنهادهاي گروه 1+5 در مذاکرات آينده با ايران در نيويورک همان پيشنهادي خواهد بود که در «آلماتي» مطرح شد. «مايکل مان»، سخنگوي کاترين اشتون، در گفت‌وگو با «ايسنا» در پاسخ به اينکه «آيا تاريخ ملاقات اشتون با محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران در نيويورک مشخص شده است يا خير» گفت: «هنوز نه. ولي اين ملاقات اوايل هفته برگزاري نشست مجمع عمومي سازمان‌ملل خواهد بود.»مان در پاسخ به اينکه «آيا ملاقاتي بين ظريف و گروه 1+5 در حاشيه نشست مجمع عمومي برگزار خواهد شد» گفت: «اينکه چه اتفاقي در ادامه مي‌افتد بايد در ملاقات بين اشتون و ظريف مورد بررسي قرار گيرد.رويكرد گروه 1+5 هميشه مثبت بوده . اميدواريم تيم جديد ايران در اين روند تعامل مثبتي داشته باشد.» سخنگوي رييس سياست خارجه اتحاديه اروپا در پاسخ به اينکه «محور مذاکرات اشتون و ظريف چيست؟» گفت: «اين گفت‌وگوها درباره چگونگي پيشبرد پرونده هسته‌اي ايران خواهد بود.»به اين ترتيب محمدجواد ظريف روزهاي پرکاري در پيش خواهد داشت.

منبع:روزنامه شرق

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
inter mailand trikot
|
China
|
۰۷:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۳
0
0
/forum/profile.php?id=
inter mailand trikot http://inter-milan-trikots.asktorihartman.com
نظر شما: