ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۱۴۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳

جهش مثبت اقتصادی ایران

عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد، رشد مثبت اقتصادی اعلام شده بهار امسال را تنها یک جهش مثبت اقتصادی نسبت به دو سال گذشته دانست.
تدبیر24: دکتر علی چشمی در منطقه خراسان، اظهار کرد: با توجه به اینکه رشد مثبت اقتصادی نسبت به بهار سال گذشته بوده، بنابراین در کل سال رشد مثبت نداشته‌ایم و از رکود خارج نشده‌ایم.

وی بیان کرد: رونق بخش مالی و بانکی به دلیل تورم و سود بانکی بالا و افزایش تولید در پتروشیمی، صنعت، معدن و بازرگانی منشا رشد اقتصادی مثبت است.

چشمی تصریح کرد: با توجه به اینکه ما در بخش‌های اقتصادی اشتغال زا مانند مسکن، ساختمان، کسب و کارهای کوچک و کشاورزی رشد مناسبی نداشته‌ایم، بنابراین وضعیت اقتصادی مطلوبی را در سال 93 تجربه نمی‌کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بسته خروج از رکود زمینه رونق اقتصادی را در سال 93 و 94 ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: دولت با افزایش و هدفمند کردن بودجه‌های عمرانی، ایجاد و رونق کسب و کار خرد و افزایش صادرات غیرنفتی محصولات وابسته به نفت و کشاورزی در سال‌های آینده می‌تواند رشد اقتصادی بالاتری به دست آورد.

وی افزود: در سال 91-92 نسبت به سال 90 رشد منفی اقتصادی تجربه شد ولی در سال 93 نسبت به دو سال گذشته رشد، مثبت شد ولی متاسفانه هنوز رشد منفی آن سالها جبران نشده است.

چشمی، تحریم مستقیم تولیدات نفتی، محدودشدن مبادلات تجاری و بانکی، آسیب غیرمستقیم صنعت و سوء مدیریت داخلی را از جمله عوامل موثر در رشد منفی سال 91 و 92 دانست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناهید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۶
0
0
سلام. آفرین استاد صحیح فرمودید سو مدیریت که البته لازم بذکر است این سو مدیریت کماکان ادامه دارد. و نه تنها رشدی صورت نگرقته بلکه در واقعیت امر تورم نیز افزایش یافته با نگاهی واقع بینانه به بازار و ...... میتوان با یک دو دو تای ساده به این موضوع واقف شد
پس شعار کافیست لطفا سازمان مدیریت و برنامه ریزی کارآمد و مستقل از احزاب و دولت احیا شود
آنکس که مسولیت های متعدد را تقبل میکند مفهوم مسولیت را نمیفهمدد قابل توجه آقایان نوبخت و ......
پس اول سازمان مدیریت و برنامه ریزی تا حیطه کار و مسولیتهای ارگانها و سازمانها کاملا واضح روشن شود تا پا در کفش یکدیگر نکنند
دوم سازمان بازرسی و حسابرسی و دیوان محاسبات و امور مالیاتی باید کارآمد و مستقل از احزاب و دولت باید پایه ریزی شود تا نظارت کامل و بدون نقص انجام گردد
تا به کی بانک مرکزی میخواهد پا در کفش بانکها نماید و رقابت سلام مابین بانکها را خدشه دار کند
باور کنید یک شهر سالم بهتر از صدشهر خراب است
باور کنید یک بانک کارآمد از صدبانک بیمصرف بهتر است
باور کنید تعداد محدود اما سالم و کارآمد از جمعیت بهتر از یک مشت حمعیت بیمصرف و بیمار است
باور کنید
باور کنید
باور کنید
تا خودمان و خودتان باور نکنید کشورهای دیگر باورتان نخواهند کرد هرچند تلاش تلاش تلاش کنید
باورهای از اعماق جان خودمان است که دیگران (کشورهای) ملزم به باور باورهایمان مینماید
پس ابتدا راهها و حیطه های وظایف بتوست سازمان مدیریت و برنامه ریزی مستقل از احزاب و دولت باید تشکیل شود و باقی موارد

اما اما اما ................ ابتدا باور کنیم عالم محضر خداست
نظر شما: