وزارت کار آمریکا روز گذشته (سهشنبه هفتم اکتبر 2014) در گزارشی عنوان کرد: سال گذشته حدود 168 میلیون کودک پنج تا هفت ساله در 140 کشور کار میکردهاند و تقریبا نیمی از آنان کارهای پرخطر داشتهاند.
تدبیر24: این پژوهش که وضعیت کودکان کار را در 140 کشور بررسی کرده، نشان میدهد نسبت به سالهای پیشین پیشرفتهایی در این زمینه صورت گرفته است اما این وزارتخانه در عین حال اعلام کرد که 10 درصد از کودکان جهان هنوز به جای مدرسه به اجبار سر کار فرستاده میشوند. البته این گزارش شامل آمریکا و کشورهای اروپای غربی نمیشود.
«توماس پرز»، وزیر کار آمریکا، میگوید: دنیا باید بیشتر در این خصوص آگاهسازی و اطلاعرسانی کند.
پرز گفت: این گزارش وضعیت حدود 168 میلیون کودکی را که در سراسر جهان دور از چشم جهان، کار طاقتفرسا انجام میدهند تا حدودی روشن میکند. کودکانی که در تونلهای زیرزمینی معدنها میخزند، در کارخانههای نساجی میبافند یا به عنوان خدمتکار در خانهها کار میکنند.
بیبیسی به نقل از آسوشیتدپرس منتشر کرد: بر اساس این پژوهش 85 میلیون نفر از این 168 میلیون کودک کار مشغول کارهای پرمخاطره هستند.
پرز گفت: کشورهای بیشتری برای بهتر شدن این وضعیت تلاش میکنند اما جهان میتواند و باید کاری برای سرعت بخشیدن به این تلاشها انجام دهد. وقتی بچهها به جای کار کردن درس بخوانند، خانوادهها شکوفا میشوند، اقتصاد رشد میکند و ملتها به رفاه میرسند.
این گزارش بر اساس قانونی تجاری که در سال 2000 میلادی به تصویب رسید منتشر میشود. قانون مذکور از وزارت کار آمریکا میخواهد تا کشورهایی را که واجد شرایط بهرهمندی از تجارت با آمریکا هستند، تعیین کند. این منافع به کشورهایی که در خصوص کودکان کار وضعیت بدی دارند، تعلق نمیگیرد.
بر اساس این گزارش کشورهایی که پیشرفت چشمگیری نسبت به سالهای پیش در وضعیت کودکان کار داشتهاند شامل آلبانی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، ساحل عاج، پرو، فیلیپین، آفریقای جنوبی، تونس و اوگاندا میشوند.
در انتهای فهرست نیز که مربوط به کشورهای بدون پیشرفت در مورد کودکان کار است، نامهایی چون جزایر ویرجین بریتانیا، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری کنگو، جزایر کوک، اریتره، جزایر فارکلند، مونتسرات و جزیره نورفک به چشم میخورند.