ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۱۵۳
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷

افخم:مذاکرات تا قبل از پایان هفته آتی برگزار می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه از برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌ای تا قبل از پایان هفته آینده خبر داد.
تدبیر24: مرضیه افخم در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت: تا قبل از پایان هفته آینده مذاکرات دوجانبه و چند جانبه بین ایران و اعضای 1+5 در وین برگزار می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره این‌که آیا اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان مبنی بر اینکه ایران و گروه 1+5 در مواضع اصولی اتفاق نظر دارند، با اظهارات پیشین وی مبنی بر کند بودن روند مذاکرات هسته‌ای در نیویورک پارادوکس و تناقضی وجود دارد، گفت: ما پارادوکس و تناقضی در این مورد نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: دو طرف تلاش دارند از طریق مذاکره راه‌حلی را برای این بحران ساختگی پیدا کنند. این بخش مشترک مذاکرات است. در عین حال پیشرفت‌ها کند است اما تفاهمی وجود دارد مبنی بر اینکه مذاکرات ادامه یابد.

افخم اضافه کرد: درک بهتری درباره موضوعات اختلافی نسبت به گذشته در حال پدید آمدن است و از این بخش‌ها در عین حال که بخش‌های دیگر مهمی در حال گفت‌وگو است می‌توان به عنوان بخش‌های اشتراکی یاد کرد. بحث تناقض و پارادوکس نیست. اگر دیدگاه‌ها به هم نزدیک باشد دیگر مذاکره با این مفهوم معنایی ندارد.

افخم در ادامه در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر احمد شهید درباره ایران، گفت: ما این گزارش را یکجانبه و به دور از واقعیات می‌بینیم و معتقد هستیم که این گزارش بدون رعایت مقررات و وظایف مربوط به گزارشگران شورای حقوق بشر انجام گرفته است و فاقد وجاهت حقوقی لازم است و به نظر می‌رسد در تدوین این گزارش اراده فراتر و خارج از سازوکارهای حقوق بشر و سازمان ملل دخیل بوده است.

وی ادامه داد: ما به عملکرد غیرمنصفانه و غیرعلمی گزارشگر به علت عدم رعایت اصول و موازین بین‌المللی تردید داریم. گزارشگر ویژه با پایه گذاری روش‌های نادرست و غیرواقعی و غیرقانونی از جمله تحت عنوان حقیقت‌یابی، سفر به کشورهای اروپایی و انجام مصاحبه‌های جهت‌دار و پیش‌داوری نسبت به ادعاهای خود در موضع یک مدعی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌ است و از شرح وظایف گزارشگر و مأمورین سازمان ملل تخلف جدی شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: