ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹

نشست کری، اشتون و ظریف در وین

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات‌ها از برگزاری نشست سه جانبه میان جان کری ، کاترین اشتون و محمد جواد ظریف خبر داد.
تدبیر24: دیپلمات‌ها گفته‌اند جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، کاترین اشتون نماینده گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هفته آینده در وین با یکدیگر دیدار خواهند کرد.

این دیپلمات‌ها همچنین گفته‌اند انتظار می‌رود ، دور بعدی مذاکرات هسته‌یی ایران و گروه 1+5 با حضور دیگر اعضا شامل روسیه، چین، انگلیس ، فرانسه و آلمان کمی بعد از تر این دیدار سه جانبه برگزار شود.

آسوشیتدپرس در ادامه آورده است با توجه به نزدیک شدن به ضرب‌الاجل 24 نوامبر برای حصول توافق جامع نهایی میان ایران و گروه 1+5 دیپلمات ارشد آمریکا تمرکز خود را روی توافق هسته‌ای با ایران آورده است تا بتواند به واشنگتن اطمینان دهد ایران نمی‌تواند به یک کشور هسته‌ای تبدیل شود.

جمهوری‌خواهان آمریکا پس از گذشت یک سال از امضای توافق اولیه میان ایران و گروه 1+5 انتقادات و فشارها به دولت باراک اوباما را افزایش داده‌اند و می‌گویند که این مذاکرات پیشرفتی نداشته است. اما هیچ تضمینی مبنی بر این که یک توافق تاریخی میان این کشورها حاصل شود وجود ندارد. ایران مبلغ زیادی بر روی زیربنای هسته‌یی‌اش سرمایه‌گذاری کرده و از آنجایی که فعالیت‌های هسته‌ای اش ماهیت کاملا صلح آمیز دارد حاضر نیست برنامه‌ی خود برای تولید انرژی را متوقف کند.

این در حالی است که جنگ طلبان آمریکا، اسراییل و کشورهای غربی ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم می‌کنند و هراس دارند که قدرت‌های جهانی در این مذاکرات امتیازات زیادی به ایران بدهند.

به گزارش آسوشیتدپرس ایران سال گذشته پس از روی کارآمدن حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور به منظور کاهش نگرانی‌های غرب دست به مذاکره با قدرت‌های جهانی زد اما با توجه به حساس بودن موضوع دیپلمات‌ها پشت میز مذاکره به سادگی با یکدیگر رایزنی نمی‌کنند و مذاکره کنندگان آمریکا و ایران در صورت دستیابی به توافق نهایی باید نظر مثبت و موافقت مخالفان داخلی‌شان را جلب کنند.

این دیپلمات‌ها همچنین یاد آور شدند: تاریخ مشخصی برای دیدار سه جانبه کری ،اشتون و ظریف مشخص نشده اما این دیدار به طور قطع پس از شرکت وزیر امور خارجه‌ی آمریکا در کنفرانس قاهره در خصوص نوار غزه در آخر هفته جاری خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: