ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷

درمان برخی‌ سرطانها در شب موثرتره

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد درمان برخی سرطان‌ها در هنگام شب می‌تواند موثرتر باشد.
تدبیر24: نتایج یک مطالعه که در مجله پزشکی «نیچر کامیونیکیشین» منتشر شده نشان می‌دهد درمان برخی سرطان‌ها در هنگام شب موثرتر است. بنابر اعلام پزشکان، تومورهای بدخیم در ساعات پایانی شب سریعتر تکثیر می‌شوند.

«یوسف یاردن»، سرپرست اصلی این مطالعه می‌گوید: شیوه‌های درمانی سرطان معمولا در ساعات روز انجام می‌شوند که در این زمان بدن بیمار به خودی خود در حال مبارزه با سلول‌های سرطانی است. شیوه جدید پیشنهادی ما یک درمان جدید نیست بلکه یک زمان بندی جدید درمانی برای استفاده از برخی داروهای حاضر است.

مطالعه جدید نشان می‌دهد تکثیر فعال تومورها وابسته به عملکرد دو گیرنده سلول‌های سرطانی موسوم به «فاکتور رشد اپیدرمی» (EGFR) و گیرنده «گلوکوکورتیکوئید» (GR) است. EGER مسئول رشد و گسترش سلول‌ها شامل سلول‌های سرطانی است در حالی که GR هورمون‌های استروئیدی هستند که در طول روز انرژی بدن را تنظیم می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، گرچه سطح هورمون گلوکوکورتیکوئید در طول روز به اوج می‌رسد اما در مقابل، میزان فعالیت EGFR در زمان بیداری محدود می‌شود. به عبارت دیگر سطح هورمون گلوکوکورتیکوئید در طول شب محدود می‌شود.

با در نظر گرفتن این ارتباط معکوس، متخصصان ابتدا داروی ضدسرطان پستان موسوم به «لاپتینیب» را در ساعات مختلفی از روز به موش‌ها دادند و دریافتند از آنجا که در شب سطح GR کاهش می‌یابد بر میزان فعالیت EGFR افزوده می‌شود و بنابراین داروهای ضدسرطانی که فعالیت EGFR‌ را سرکوب می‌کنند در صورت مصرف شبانه در جلوگیری در رشد سلول‌های سرطانی موثرتر بوده و تاثیر درمانی مطلوب‌تری دارند. علاوه بر این آزمایش روی موش‌ها نشان داد تغییر در سطح گلوکوکورتیکوئید برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی ضروری است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: