ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۷۲۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۶

همکاری مشترک هند و آمریکا در مریخ

سازمان فضایی هند و آژانس فضایی آمریکا دو توافقنامه برای توسعه اکتشافات در مریخ منعقد کردند.
تدبیر24: مدارگرد مریخ ماون (MAVEN)‌ ناسا 22 سپتامبر (31 شهریور) پس از یک سفر 10 ماهه وارد مدار سیاره سرخ شد و مدارگرد مریخ MOM هند نیز به فاصله دو روز بعد در تاریخ 24 سپتامبر (دوم مهر) به در مدار این سیاره گرفتار شد.

با این موفقیت، نام هند بعنوان نخستین کشور آسیایی در کنار ناسا، آژانس فضایی اروپا (ESA) و روسیه قرار گرفت که موفق به ارسال کاوشگر به مریخ شدند.

در پی این موفقیت، دو قرارداد همکاری مشترک در حوزه اکتشافات در مریخ بین «راداکریشنان» رئیس سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO)‌ و «چارلز بولدن» مدیر ناسا منعقد شد.

مفاد توافقنامه اول، ایجاد یک مسیر برای مأموریت‌های آینده اکتشافات در مریخ و توافقنامه دوم، همکاری در ماهواره رصدگر زمین است؛ پروژه ماهواره رصدگر زمین، مأموریت NISAR نامیده می‌شود که سال 2020 به فضا پرتاب خواهد شد.

انتقال و تجزیه و تحلیل داده‌ها بین مدارگرد مریخ ماون و مدارگرد مریخ MOM از دیگر طرح‌های دو سازمان فضایی هند و آمریکا اعلام شده است.

همکاری مشترک NASA-ISRO علاوه بر منافع علمی برای هر دو کشور بخصوص در حوزه اکتشافات آینده در مریخ، به بهبود زندگی بر روی زمین نیز کمک می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: