دانشمندان روش جدیدی ابداع کرده اند که قادر است انسان را در وضعیت بیهوشی به مریخ ارسال کند.
تدبیر24: در این روش نوین، انسان در حالت بی حسی و خواب یا به اصطلاح 'لتارژی' قرار می گیرد.
لتارژی (lethargy) نوعی حالت گیجی و خواب آلودگی است ؛ اختلال توجه به زمان ومکان ، هشیاری بیمار کاهش یافته است ولی بیمار در کما نیست.
به گفته ابداع کنندگان این ایده، روش جدید این امکان را به ما می دهد تا سفر انسانها به مریخ را هم راحت تر و هم با هزینه کمتر انجام دهند.
اگر فضانوردان در حالت خواب سفر کنند، میزان آب و غذای مصرفی آنها تا 3 برابر و محیط و اندازه فضاپیما نیز تا 5 برابر کاهش می یابد.
در این روش، فضانوردان به مدت زمان 90 الی 180 روز یعنی تمامی مسافت سفر به مریخ به حالت خواب عمیق لتارژی قرار می گیرند.
خبرگزاری «ریانووستی» نیز در این رابطه نوشته است که به گفته دانشمندان، این حالت بدن بسیار شبیه به حالت خواب معمولی است و از طریق کاهش مصنوعی دمای بدن به کمک انتشار گاز مایع از بینی فرد به دست می آید.
به کمک این تکنیک جدید می توان دمای بدن انسان را در هر ساعت به میزان یک درجه کاهش داد.
هنگامی که دمای بدن به 32 درجه می رسد، انسان به حالت بی حسی بدن یا خواب لتارژی فرو می رود و می تواند مدت زمان زیادی را در این حالت سپری کند.
با نشست فضاپیما بر روی مریخ، انتشار گاز مایع در سیستم تنفسی فضانوردان متوقف شده و بلافاصله آنها را از این حالت خواب بیدار می کند.
براساس پایگاه خبری صدای روسیه، به گفته دانشمندان، برای اینکه فضانوردان بتوانند در این حالت به حیات خود ادامه دهند، غذا و مواد معدنی از طریق رگ وارد خون فرد شده و یک سیستم الکتریکی نیز باعث انقباض و انبساط ماهیچه های بدن شده و مانع از کرختی بدن می شود.
ابداع کنندگان این روش یقین دارند که به کمک این روش، فضانوردان می توانند فعالیت و تحقیقات خود را بلافاصله پس از فرود به سیاره مریخ آغاز کنند.
منبع: نشریه فرانسوی Atlantico