«روز جهانی سلامت روان» فرصتی است تا مردم دنیا در مورد حقایق مربوط به زندگی کردن با بیماریهای روانی آگاهی بیشتری پیدا کنند.
تدبیر24: طبق بررسی سازمان جهانی بهداشت (WHO) که در سال 2013 میلادی انجام گرفته نشان میدهد که در حال حاضر 350 میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج میبرند. زندگی چالشهای فراوانی را در مقابل همه افراد و در موقعیتهای متعدد قرار میدهد و برنامههای برگزار شده به مناسبت روز جهانی سلامت روان صحبت کردن در رابطه با مشکلات روانی مرتبط با این چالشها را تسهیل میکند.
به دلیل آنکه در گذشته در رابطه با بیماریهای روانی به وفور صحبتی نمیشده، ملاحظات بسیاری در مورد این بیماریها وجود دارد و اطلاعات موجود در مورد این اختلالات به دلیل ترس از ننگ اجتماعی کافی نیستند و این نقص اطلاعات در مورد اختلالاتی چون شیزوفرنی و اختلال دوقطبی بیشتر دیده میشود.
برخی از عقاید اشتباه در مورد بیماران مبتلا به این اختلالات به این باور برمیگردد که مبتلایان به بیماریهای روانی نمیتوانند زندگی معمولی داشته باشند، آنان غیرقابل اعتماد هستند، درمانی برای آنان وجود ندارد. از آنجایی که فاکتورهای بسیاری در بروز این بیماریها دخالت داشته و طیف وسیعی از اختلالهای روانی وجود دارند، داشتن آگاهی در مورد این بیماریها به افراد کمک میکند تا رفتار مناسبتری با مبتلایان به این اختلالات داشته باشند.
امسال (2014) سازمان جهانی بهداشت (WHO) با توجه به اهمیت بیماری شیزوفرنی با انتخاب شعار «زندگی با شیزوفرنی» روی آن تمرکز کرده است. شیزوفرنی که زندگی بیش از 21 میلیون انسان را در سراسر جهان مختل کرده اختلال طبیعی به حساب میآید زیرا گسترهای از بیماریهای مرتبط را دربرمیگیرد که ظاهری مشابه دارند یا به نظر یک عامل نهفته علت وقوع آن است.
اختلال طیفی شیزوفرنی مجموعهای از علائمی است که در برخی بیماران یک یا دو نشانه از بیماری بروز مییابد در حالی که در برخی از بیماران تمام علائم آن ظاهر میشود. این بیماری به طور معمول در اواخر دوران جوانی یا اوایل بزرگسالی آغاز میشود که با علائم توهم، تفکر آشفته و رفتارهای حرکتی غیرمعمول همراه است.
به نقل از guardianlv، در حالی که شیوههای درمانی موثر برای درمان شیزوفرنی وجود دارد از هر دو بیمار مبتلا به شیزوفرنی یک نفر درمانهای مراقبتی کامل را دریافت نمیکند.