ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۵۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
دواتگری

وزارت اطلاعات میان نقد واقدام ضد امنیتی تفاوت قائل شد

هیچ جریان و گروه و فردی نمی‌تواند و نباید وزارت اطلاعات را مصادره به خود کند/ما در گذشته هر نقدی را به عنوان براندازی تلقی می‌کردیم. این در حالی است که نقد در درون خانواده‌ها هم وجود دارد.
تدبیر24: یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی می‌گوید که وزارت اطلاعات در یک سال روی کار آمدن دولت یازدهم توانسته میان نقد و اقدام ضد امنیتی تفاوت قائل شود.
مهدی دواتگری نماینده مراغه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با عملکرد وزارت اطلاعات در یک سال اخیر گفت: وظیفه وزارت اطلاعات شناسایی و مقابله با جریانات برانداز و اقدامات ضد امنیتی اعم از امنیت داخلی یا امنیت خارجی است. زمانی که بحث امنیت را مطرح می‌کنیم این امنیت می‌تواند در بحث‌های سیاسی و اقتصادی یا هر چیز دیگری باشد. در هر زمینه‌ای که می‌تواند تبدیل به یک بحران شود وزارت اطلاعات باید در مورد جریانات برانداز بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم را انجام بدهد تا از نفوذ دشمن جلوگیری شود.
وی ادامه داد: یک موضوعی که وجود دارد این است که ما نباید هر نگاه انتقادی را به عنوان اقدام ضدامنیتی تلقی کنیم چراکه دو دیدگاه در جامعه وجود دارد. یکی این است هر گونه نقدی یک اقدام ضد امنیتی است و یک نگاهی این است که اقدامات ضد امنیتی یا براندازی تعریف مشخص خودش را دارد. به نظر می‌آید که وزارت اطلاعات در این سال‌های اخیر سمت و سوی معقولی را در پیش گرفته است.
وی گفت: آنچه که لازم و مورد تاکید است این است که وزارت اطلاعات نباید در اختیار یک جریان یا گروه سیاسی خاصی قرار بگیرد. وزارت اطلاعات متعلق به کلیت نظام است و هیچ جریان و گروه و فردی نمی‌تواند و نباید وزارت اطلاعات را مصادره به خود کند و بر این اساس بایستی وزارت اطلاعات با اقتدار و صلابت به عنوان چشم بینای نظام بتواند با جریانات ضد انقلاب و اقدامات ضد امنیتی داخلی و خارجی برخورد جدی را داشته باشد.
این نماینده مجلس در ارتباط با تفاوت‌های وزارت اطلاعات دولت یازدهم با سایر دولت‌ها گفت: به هر حال آنچه که الان در برنامه‌های وزارت اطلاعات قرار گرفته این است که حقوق شهروندان حفظ شود و نقد از براندازی تفکیک شود. ما در گذشته هر نقدی را به عنوان براندازی تلقی می‌کردیم. این در حالی است که نقد در درون خانواده‌ها هم وجود دارد.
دواتگری در ادامه تصریح کرد: در نظام سیاسی هم باید حساب نقد را از اقدامات تروریستی و ضد امنیتی جدا کنیم این‌‌ همان موضوعی است که وزارت اطلاعات هم در دولت یازدهم آن را عملی کرده و میان نقد و اقدامات تروریستی تمیز قائل شده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ارتباط با لزوم همسویی مدیران این وزارتخانه با دولت‌ها نیز گفت: همسویی مدیران در جای خودش مطلوب است اما این همسویی نباید جایگاه وزارت اطلاعات را خدشه دار کند و به بهای این باشد که استقلال وزارت اطلاعات زیر سوال برود
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: