ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۵۷
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲

بلیط فروشی که چهره ماندگار شد

از معلمی تا استادی، از استادی تا بلیط فروشی، از بلیط فروشی تا پژوهشگری و نویسندگی... این سیر زندگی پژوهشگر، مترجم و نویسنده ای است که به چهره ماندگار کشورش تبدیل شد. استاد دکتر عبدالمحمد آیتی
تدبیر24: اهالی فرهنگ و ادب دیروز پیکر پژوهشگری را تشییع کردند که در عمر 87 ساله اش زیر و بم های زیادی را تجربه کرده بود. استاد عبدالمحمد آیتی نویسنده و مترجمی که تمام عمرش را وقف فلسفه، تاریخ، ادبیات فارسی و عربی کرد و در کنارش به کار روزنامه نگاری و تدریس هم پرداخت.

 

استاد آیتی چهره ماندگاری بود که در سال های خفقان قبل از انقلاب به دلیل مخالفت با حکومت شاه از آموزش و پرورش اخراج شد و به بلیط فروشی اتوبوس های میدان امام حسین(ع) رو آورد. مردی که سال ها بعد، در بیمارستان امام حسین(ع) چشم از جهان بست.

او از سال 1370 به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و ریاست شورای علمی دانشنامه تحقیقات ادبی فرهنگستان را بر عهده داشت.

استاد مرحوم آیتی آثاری مثل کشتی شکسته، تحریر تاریخ وصّاف، آمرزش ابوالعلا معری، شکوه قصیده، تاریخ دولت اسلامی در اندلس، قرآن مجید (ترجمۀ فارسی‌)، معجم‌الأدبا (ترجمه)، داوری حیوانات نزد پادشاه پریان (ترجمه‌)، را ترجمه کرده و تالیف های او عبارتند از: دربارۀ فلسفۀ اسلامی: روش و تطبیق آن، گزیده و شرح خمسۀ نظامی، تاریخ ابن‌خلدون (العبر)، شکوه سعدی در غزل، شرح و ترجمۀ معلّقات سبع، الغارات در حوادث سال‌های معدود خلافت علی(ع‌)، گنجور پنج گنج، شرح منظومۀ مانلی و پانزده قطعۀ دیگر، بسی رنج بردم، بازنویسی‌شده از فردوسی، قصۀ باربد و بیست قصۀ دیگر از شاهنامه، گزیدۀ شرح مقامات حمیدی، در تمام طول شب، شرح چهار شعر بلند نیما.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: