مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نباید با دید تسامح به ناکامی جودو نگاه کنند.
تدبیر24: محمد اسفندآبادی در خصوص تحلیل خود از ناکامی جودوی ایران در بازیهای آسیایی اینچئون اظهار کرد: این موضوع نیاز به تحلیل ندارد. ما اگر بخواهیم نگاهی به سابقه جودوی ایران در بازیهای آسیایی از لحاظ آمار بیندازیم، متوجه میشویم که کجا بودیم و به کجا رسیدهایم. ما قبلا با ترکیب کامل در بازیهای آسیایی حاضر میشدیم اما با ترکیبی ناقص به اینچئون رفتیم. قبلا حداقل یک مدال برنز میگرفتیم اما این موضوع نیز دیگر برای ما اتفاق نمیافتد.
کارشناس جودو افزود: رییس فدراسیون جودو اخیرا در تحلیلی که داشت، نگاهی آماری به این قضیه انداخت و اعلام کرد مغولستانی که آمده در تمامی اوزان مردان مدال کسب کرده، 6 برابر ایران سفرهای خارجی داشته و در تورنمنتهای زیادی شرکت کرده است. خب من در جواب میگویم پس ما حداقل باید یک ششم مدالهای مغولستان را در بازیهای آسیایی کسب میکردیم. مغولها در 7 وزن انفرادی و تیمی در مجموع 8 مدال کسب کردند اما در مقابل ما هیچ مدالی نگرفتیم در حالی که حداقل باید یک ششم مغولها مدال کسب میکردیم. ما زمانی عنوانهای اول، دوم و سوم آسیا را کسب میکردیم و در جهان چهارم شدیم اما جودوی ایران الان به کدام مقام خود مینازد؟ متاسفانه مسئولان فدراسیون جودو همه گونه توجیه میکنند اما این را نمیگویند که مدیریت لازم برای این کار را ندارند. آرش میراسماعیلی فکر میکند چون عنوانهای زیادی دارد باید آنها را چوب کند و بر سر دیگران بزند و فقط او میتواند درباره جودو حرف بزند.
وی تصریح کرد: رییس کمیته ملی المپیک پس از بازیهای آسیایی اعلام کرد ما به 95 درصد از اهداف خود رسیدیم. بنابراین باید آنها آن 5 درصد ناکامی را به طور دقیق مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند. حال که جودو نتوانسته به هیچ عنوان توقعات کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را برآورده کند، پس آنها باید تصمیمهای جدیدی اتخاذ کنند. 11 ماه از عمر مدیریت رستگار در فدراسیون جودو باقی مانده است. اگر وزارت و کمیته ملی المپیک میخواهند با تسامح به این ناکامی نگاه کند، خب دیگر من منتقد مانند اسفند روی آتش نباشم و این یک سال را سکوت کنم چرا که صحبتهای ما نتیجهای نخواهد داشت.
اسفندآبادی مدعی شد: من چندین بار میراسماعیلی را به مناظرههای مختلف دعوت کردهام اما او میگوید تو در حد من نیستی که من بخواهم درخصوص نتایج جودو با تو بحث داشته باشم. من نیز مانند او در سال 85 در حالی که داور بودم رقابت جودوکار اسرائیلی را قضاوت نکردم. این دلیل نمیشود که میراسماعیلی چون قهرمان جهان بوده بخواهد از پاسخگویی طفره برود.
سخنگوی سابق فدراسیون جودو در خصوص روی کار آمدن میران در راس تیم ملی جودوی جوانان گفت: در تیم جوانان مربی خارجی آوردیم بدون اینکه رزومه او را مورد بررسی قرار دهیم. او هرچه داشته و نداشته در این چند سال به جودوی ایران داده است. ما باید از مغولستان یا قزاقستان که کشورهای نامی در جودو هستند مربی بیاوریم. اگر مسئولان فدراسیون مشکل مالی را بهانه انجام ندادن این کار میدانند حداقل چند مربی خوب داخلی را به کلاسهای بینالمللی بفرستند تا بر تجربیات آنها افزوده شود. میران یکی از پرافتخارترین جودوکاران ایران است اما سابقه مربیگری ندارد. آنها میخواهند از نام او سوء استفاده کنند و خدای نکرده فردا اگر ناکامی حاصل شد چهره او در جامعه مخدوش شود. احمد کاظمی نیز از دوستان بسیار خوب من است اما او نیز سابقه مربیگری ندارد. تیم نوجوانان ایران 10 ماه پیش با کاظمی در آسیا ناکام شد و مسئولان فدراسیون در حالی که او هنوز به ایران بازنگشته بود از کار برکنارش کردند. اما حالا همین شخص را به عنوان مربی جوانان به کار گرفتهاند. خب اگر عملکرد او بد بوده چرا او را مجددا به کار دعوت کردهاید. اگر عملکردش خوب بوده پس چرا آن زمان او را برکنار کردید؟
اسفندآبادی افزود: ما در ایران مربیان باسابقهای نظیر منوچهری، میرسنجری، شیخ حسینی، رجبی، پوریوسفی، کریمیزاده و... را داریم که همگی آنها دارای تجربیات زیادی در جودو هستند و میتوانند به تیمهای ملی ما کمک زیادی کنند. یک مربی باید به علم روانشناسی، تغذیه، تمرین و ... به خوبی آگاه باشد. حتی مسعود حاجی آخوندزاده که او را از ورزشکاران پرافتخار جودو میدانند بدون هیچ گونه تجربه مربیگری در راس تیم ملی قرار گرفت.
مربی سابق جودو درباره راهکارهای خود برای برون رفت جودو از وضعیت فعلی و پیشرفت هرچه بیشتر این رشته خاطرنشان کرد: به اعتقاد من جودوی ایران از پایبست ویران است. مدیریت این فدراسیون باید تغییر کند. مگر رییس فدراسیون در طول سه سال مدیریت خود چه گلی به سر جودوی ایران زده است؟ به اعتقاد من تغییر و تحولات اخیر در تیمهای ملی فقط عوامفریبی است و کاربرد تبلیغاتی دارد. تا زمانی که حرف اول و آخر در فدراسیون توسط یک نفر زده شود و آرش میراسماعیلی نیز درخصوص تیمهای ملی فقط نظر بدهد وضعیت جودو به همین شکل پیش خواهد رفت. میراسماعیلی اخیرا اعلام کرده برخی به خاطر پست و مقام از فدراسیون جودو انتقاد میکنند اما من به عنوان یک دلسوز جامعه جودو تعهد میدهم و مینویسم که هیچ پستی در فدراسیون نمیخواهم اما در مقابل معتقدم این سیستم باید هرچه زودتر تغییر یابد. وزیر ورزش و رییس کمیته ملی المپیک اگر میخواهند جودوی ایران سروسامان یابد، از افرادی در راس فدراسیون استفاده کنند که دلسوز جودو بوده و مدیریت لازم را داشته باشند.