ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۷۶۶۹
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵

آقای روحانی اوضاع چندان تغييری نكرده

تدبیر24: محمد آيتی - نزديك به 15 ماه از روي كار آمدن دولت تدبير و اميد مي گذرد، يعني چيزي در حدود 30% از عمر دولت گذشته است. زماني كه مثل برق و باد مي گذرد و اگر دولتمردان به فكر نباشند به قول شاعر معاصر، مرحوم قيصر امين پور "ناگهان خيلي زود دير مي شود" بدون آنكه دستاوردي براي مردم و ملت داشته باشد. با نگاهي گذرا به كارنامه 15 ماهه دولت يازدهم درمي يابيم كه اتفاق قابل ملاحظه اي در سطح جامعه و زندگي خانواده هاي ايراني رخ نداده است و اگر حركت هاي مثبتي در بخش هاي مختلف انجام شده هنوز باعث رضايت توده هاي مردم نشده است. هرچند دولت با شعارهايي كه رنگ و بوي تغيير مي داد وارد كارزار انتخابات شد اما تاكنون خيلي موفق به تغييري جدي در روند نادرست هشت سال گذشته نشده است. دولت جديد از لحظه اي كه رسما كار را از دولت گذشته تحويل گرفت تمام قد وارد مذاكره و گفت و گو با دنيا شد تا بدنه آسيب ديده خود را ترميم كند اما حالا مي بينيم كه مذاكرات آنطور كه بايد و شايد نتيجه اي دربر نداشته است. مذاكراتي كه شكل فرسايشي به خود گرفته و تا حد زيادي مردم را نسبت به آينده دلسرد كرده است. هرچند دولت در اين مدت 15 ماهه در بخش هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي سعي كرده با تصميمات حساب شده يك روند رو به جلويي را در پيش بگيرد اما كارنامه و خروجي اين چهار بخش نشان از آن دارد كه اتفاق خاصي رخ نداده است. مثلا در حوزه دانشگاه، همچنان فضاي امنيتي دوره گذشته حاكم است و يا در بخش مطبوعات، وضعيت با گذشته خيلي فرق نكرده و مديران مسئول كماكان دست به عصا حركت مي كنند. در حوزه اقتصاد هم كه توده هاي مردم مانند چند سال گذشته با تورم، ركود و بي ثباتي دست و پنجه نرم مي كنند و همانند يك دهه گذشته از وضع بد اقتصادي كشور گله دارند. هرچند در بخش بهداشت و سلامت اتفاقات خوبي در كشور رخ داده اما دولت بايد بداند كه براي برآورد كردن رضايت مردم مي بايست در بخش هاي مختلف به يك ثبات نسبي برسد در غيراينصورت ارائه آمارهاي مثبت در نبود شرايط مناسب چيزي جز رويگرداني مردم از دولت دربر نخواهد داشت.

برچسب ها: تدبیر24 محمدآیتی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: