ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱

راه اندازی موزه بلایای طبیعی کرمان

رییس ستاد بحران استان کرمان گفت: تنها راه برای پیشگیری و مقابله با آثار مخرب زلزله مقاوم سازی ساختمان‌ها می باشد.
تدبیر24: "محسن صالحی کرمانی"، در منطقه کویر، با اشاره به اینکه زلزله اساسا بلایی طبیعی محسوب نمی‌شود، در توضیح این رخداد گفت: در پی فشاری که صفحات پوسته زمین در هنگام تحرکاتشان به هم وارد می‌کنند، پدیده‌ای به نام کوه‌زایی ایجاد شده که سبب شکست سنگ‌ها و در نهایت بروز رخداد زلزله می‌شود.

وی دلیل لرزه خیز بودن کشور ایران را فشار وارده از دو فلات «عربستان» از سمت جنوب غرب و فلات «اوراسیا» از سمت شمال و شمال شرقی دانست و در ادامه افزود: چنین فشارهای خارجی، موجب ذخیره انرژی زلزله، ایجاد گسل و بعضا ایجاد زلزله در مناطق مختلف کشور می‌شود.

مدیر‌کل سوانح و حوادث غیر مترقبه استان اظهار کرد: استان کرمان دارای 18 گسل فعال همچون کوهبنان، سبزه واران، گوک، جنوب جازموریان و نیز ساردوییه است و از این لحاظ جزء استان‌های زلزله خیز و حساس کشور تلقی شده که عموما دارای زلزله‌هایی با دوره‌های بازگشت بالا و انرژی آزاد شده زیاد هستند.

صالحی به زلزله‌های سهمگین و خسارات عظیم آنها طی چند سال اخیر در استان کرمان اشاره کرد و گفت: زلزله دارای تبعات مستقیم و غیر مستقیم زیادی بوده که می‌توان اعم آنها همچون تلفات انسانی، خسارات مالی، تخریب زیرساخت‌ها و نیز تاثیر بر روحیه افراد زلزله زده و ... را نام برد.

وی با بیان‌ اینکه زلزله همیشه پدیده بدی نیست، اضافه کرد: معادن در پی بروز زلزله‌ها بوجود آمده‌اند، از این رو می‌توان گفت که زلزله همواره ناگوار و مخرب نبوده، بلکه آثار مثبتی همچون معادن را موجب می‌شوند.

رییس ستاد مدیریت بحران استان کرمان با تاکید بر اینکه تنها راه مقابله با زلزله "مقاوم سازی ساختمان‌ها" است، ادامه داد: فرهنگ مقاوم سازی و مقابله با بلایای طبیعی به خصوص زلزله باید به عنوان یک اصل در جامعه نهادینه شود و بهتر می‌بینم که این کار از مدارس آغاز شود، زیرا برای داشتن یک آینده ایده آل می‌بایست روی آموزش کودکان به عنوان مروج فرهنگ صحیح در همه ابعاد جامعه، سرمایه‌گذاری کنیم.

صالحی از نقش تاثیرگذار رسانه‌ها در اطلاع رسانی به مردم در این باره گفت و تصریح کرد: باید همواره مسائل مرتبط با فرهنگ مقاوم سازی به جامعه یادآوری شود.

وی همچنین از اتمام فاز طراحی «موزه بلایای طبیعی استان کرمان» با محوریت زلزله خبر داد و افزود: مدت‌هاست طراحی این موزه که شامل اتاق‌های زلزله، طوفان، دود، آتش سوزی و... است، با حمایت سازمان ملل به پایان رسیده، اما به دلیل عدم اعتباردهی، پروژه مذکور هنوز اجرایی نشده است و امیدواریم با دید مسئولانه در جهت آموزش بلایای طبیعی به جامعه زمینه راه اندازی این مجموعه فراهم شود.

صالحی در پایان، استان کرمان را از پیشتازان عرصه لرزه نگاری در کشور دانست و ادامه داد: افتتاح اولین سیستم هشدار سریع رخداد زلزله در دفتر مدیریت بحران استان، فعالیت 6 مرکز لرزه نگاری در سطح استان و نیز 3 مرکز آماده راه اندازی، برخی از اقدامات ستاد مدیریت بحران استان کرمان در خصوص زلزله را شامل می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: