ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۶۹۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸

استعدادیابی در موسیقی با ماده گوش

بر اساس پژوهش تازه دانشمندان دانشگاه کالج لندن، موفقیت افراد در استفاده از آلات موسیقی می‌تواند به دلیل وجود نوعی ماده چرب موسوم به میلین بر روی عصب‌های گوششان باشد.
تدبیر24: محققان دریافته‌اند ماده میلین که از لحاظ الکتریکی عایق است، نقش مهمی در یادگیری مهارت‌های جدید توسط مغز ایفا می‌کند. آن‌ها مدعی‌اند هنگامی که مهارتی مانند نواختن پیانو در بزرگسالی یاد گرفته می‌شود، این ماده باید تولید شود تا فرد مهارت جدید را یاد بگیرد.

میلین، ماده چرب غنی از پروتئین است که عصب‌ها را می‌پوشاند و آن‌ها را عایق می‌کند که این امر باعث افزایش سرعت هدایت پیام‌های الکتریکی در درازای تار عصبی می‌شود.

محققان بر این باورند زمانی که شخصی مهارت جدید را یاد گرفته، حتی پس از توقف تولید میلین، این مهارت حفظ می‌شود. آن‌ها دریافتند این ماده توسط مغز و نخاع در اوایل بزرگسالی تولید می‌شود.

مطالعه موش‌های آزمایشگاهی نشان داد هر بار که در بزرگسالی مهارت جدیدی یاد گرفته می‌شود، ماده میلین جدید باید تولید شود و ساختار ماده سفید مغز در طول فعالیت‌های عملی جدید با افزایش تعداد سلول‌های تولیدکننده میلین تغییر می‌کند.

این کشف در یافتن‌ راه‌هایی برای تحریک و ارتقای یادگیری حائز اهمیت است و جزئیات آن در مجله Science منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: