وی با بیان اینکه عوامل التهابی در ابتلا به بیماریهای لثه نقش دارند، اضافه کرد: این عوامل التهابی میتوانند بر روی زایمان زودرس هم تاثیر گذارند؛ چرا که منجر به تخریب بافت دندان و استخوان لثه میشوند.
تدبیر24: یک دندانپزشک گفت: تحقیقات نشان میدهد مادران مبتلا به بیماریهای لثه، زایمان زودرس دارند و آمار زایمان زودرس در این دسته مادران نسبت به مادران دیگر بیشتر است.
دکتر مجید منصوری با بیان اینکه میزان جرم دندان در سطوح دندانهای افراد متفاوت است، اظهار کرد: جرم دندان به علت جمع شدن باقی ماندههای غذا به صورت لایهای نازک بر روی پلاک دندانی است و این مواد به علت مسواک نزدن به مدت طولانی ایجاد میشوند.
وی با بیان اینکه رسوب برخی مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر و برخی مواد معدنی دیگر لایه نازک را تبدیل به لایه ضخیمتر کرده که به این لایه ضخیم جرم میگویند، افزود: در صورتی که مرتبا مسواک زده شود، مواد باقی مانده بر روی پلاک دندان تبدیل به جرم نمیشود و جرم دندان به حداقل میرسد.
این دندانپزشک با بیان اینکه جرم دندان منجر به بیماری لثه نمیشود، تصریح کرد: جرم منجر به باقی ماندن میکروب بر روی پلاک دندانی میشود و این پلاک دندان است که منجر به بیماری لثه میشود.
منصوری با بیان اینکه بیماریهای لثه میتواند به عنوان یک عامل در بروز زایمان زودرس نقش داشته باشد، اضافه کرد: جرم دندان منجر به زایمان زودرس نمیشود، بلکه بیماریهای لثه است که منجر به زایمان زودرس و حتی بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
این دندانپزشک ادامه داد: تحقیقات نشان میدهد مادران مبتلا به بیماریهای لثه، زایمان زودرس دارند و آمار زایمان زودرس در این دسته مادران نسبت به مادران دیگر بیشتر است.
وی با بیان اینکه عوامل التهابی در ابتلا به بیماریهای لثه نقش دارند، اضافه کرد: این عوامل التهابی میتوانند بر روی زایمان زودرس هم تاثیر گذارند؛ چرا که منجر به تخریب بافت دندان و استخوان لثه میشوند.
این دندانپزشک افزود: تحقیقات ثابت کرده است بیماریهای قلبی در مبتلایان به بیماریهای لثه بیشتر است. میکروبهایی که منجر به تخریب بافت دندان و استخوان لثه میشوند، منجر به آسیب رساندن به کارکرد قلب نیز میشوند. البته این موضوع به معنای آن نیست که اگر کسی بیماریهای لثه داشته باشد حتما بیماری قلبی هم دارد؛ چرا که مکانیزمهای سیستم ایمنی هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است.
این دندانپزشک با بیان اینکه افرادی که بیماری دیابت دارند، استعداد بیشتری در ابتلا به بیماری لثه دارند، گفت: تخریب بافت دندان و استخوان اطراف لثه در بیماران دیابتی بیشتر است و مصرف انسولین در بیماران دیابتی مبتلا به بیماریهای لثه، پس از درمان بیماری کاهش مییابد.
منصوری با بیان اینکه بیماریهای لثه منجر به تشدید بیماریهای سایر اعضای بدن میشود، اضافه کرد: بهبود بیماریهای لثه منجر به درمان مشکلات عروقی و ترمیم زخم در افراد دیابتی میشود.