ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۷۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۸

فعالیت ایران در سدسازی 40کشور

قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر این‌که ایران در 40 کشور دنیا سدسازی می کند گفت: در حال حاضر ایران سومین کشور سازنده سد در دنیا است.
تدبیر24: ستار محمودی در سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران با تاکید بر این‌که ایران به عنوان یکی از کشورهای مطرح و مورد اعتماد دنیا در حوزه سدسازی فعال است گفت: سدسازی ما را قادر به بازتوزیع زمانی و مکانی آب برای مقابله با نارسایی‌های طبیعت کرده است.

وی با تاکید بر این‌که در کشور 110 کیلومتر تونل انحراف آب و تونل‌های مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی حفر شده است، گفت: 125 کیلومتر تونل در دست مطالعه و 180 کیلومتر نیز برای انتقال آب و دیگر کارهای آبی در دست بهره برداری هستند؛ همچنین 200 کیلومتر تونل در حال احداث است که در مجموع هزار کیلومتر تونل در دست مطالعه تا بهره برداری است.

قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر این‌که تا سال 1405 بالغ بر 1000 کیلومتر دیگر تونل باید به بهره برداری برسد، گفت: ما به‌عنوان یکی از کشورهای کم رقیب در حوزه فن تونل سازی و تونل سازی فعالیت می‌کنیم.

محمودی تصریح کرد:‌ سدسازی امری سوپر فن است و کشوری که قادر باشد سد بسازد که شامل مطالعه، طراحی و اجرا شود رقیبان کمی دارد.

وی با اشاره به این‌که سدسازی یک امر هیدروژئولوژی، زمین شناسی، توپوگرافی، ژئوتکنیکی، مکانیکی، الکترونیکی، هیدرولیکی و معماری است، گفت: سدسازی شامل ابعاد مختلف مدیریت ریسک می‌شود. همچنین سد ابرسازه‌ای است که هر کشوری قادر به ساخت آن باشد، در صدر قرار می گیرد.

قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر این‌که اگر بخواهیم در دنیا در صدر بمانیم باید موسسات تحقیقاتی و مراکز علمی کار خود را بهبود ببخشند و امور این عرصه را اقتصادی کنند، گفت: فنون ظریفه روز را باید به خدمت بگیریم و روی آن‌ها کار کنیم؛ پیشرفت ها نباید ما را غافل کنند.

سد نمی سازیم مگر این که مجوز محیط زیست بگیریم

محمودی با تاکید بر این‌که ساخت سدهای جدید با رعایت مباحث محیط زیستی صورت خواهد گرفت گفت: تا وقتی که مجوز محیط زیست را نمی گیریم،سد نمی سازیم. علاوه برآن باید به زمینه‌های اجتماعی ساخت سد نیز بپردازیم چرا که شاهد بودیم در مناطقی سد ساخته‌ایم که بسیار نیز پر برکت بود اما در روز افتتاح سد برخی مطرح کردند که سد نمی خواهیم؛ در آن زمان دیدیم که باید کارهایی را پیش از افتتاح سد در مسائل اجتماعی انجام می‌دادیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: