ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۸۰۱۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

تظاهر به اسیدپاشی، عامل ناامنی

رفتار اسیدپاشی مانند استفاده از «اسلحه قلابی» در یک «اقدام‌مجرمانه» است زیرا....
تدبیر24: تهدید دختران جوان به «اسیدپاشی» با بطری آب، شوخی و تفریح جدیدی است که در بعضی شهرها رایج شده و خود، به «تهدیدی اجتماعی» علیه زنان تبدیل شده است. این اقدام را می‌توان الگو‌برداری نادرست از یک رفتار دانست که خودش به‌عنوان رفتار پایه (اسیدپاشی) تبعات وسیع اجتماعی دارد و می‌تواند زاینده «بحران‌اجتماعی» باشد. تداوم چنین رفتارهایی، می‌تواند ناامنی گسترده‌ای را در سطح جامعه تولید کند. از زمانی که «اسید» به‌عنوان یک ابزار وارد فرهنگ جنایی شد باید با موضوع اسیدپاشی برخورد صحیح‌تری انجام می‌گرفت و برای کنترل اسید، اسیدفروشان و مراکزی که به تولید آن می‌پردازند اقدامات جدی‌تری صورت می‌گرفت که این کار انجام نشده است. همچنین در کنار بحث کنترل باید فرهنگسازی انجام و مجازات سنگین‌تری هم حتی برای کسانی که از این ابزار استفاده می‌کنند پیش‌بینی می‌شد ولی متاسفانه این کارها نیز مغفول مانده و در نتیجه این موضوع، یک مساله اجتماعی فراگیر شده و به اشکال مختلفی در حال نشان‌دادن خود است. در این میان، استفاده از آب به‌جای «اسید» به‌عنوان شوخی یا تهدید نیز همان رعب‌ووحشت اسیدپاشی را ایجاد می‌کند و باعث تولید ناامنی در جامعه می‌شود بنابراین، با این اقدام هم باید همانند یک «رفتار مجرمانه» برخورد شود. درواقع؛ این رفتار مانند استفاده از «اسلحه قلابی» در یک «اقدام‌مجرمانه» است زیرا عملا از ابزاری استفاده می‌شود که نتایج مشابهی را از لحاظ روانی به‌همراه دارد و اثرات اجتماعی آن می‌تواند به همان اندازه خطرناک باشد البته اقدام پلیسی همیشه آخرین اقدامی است که مدنظر قرار می‌گیرد و ابتدا باید از قانون شروع کرد. در گام نخست باید قوانین بازدارنده تصویب و همچنین پلیس پیشگیری وارد کار شود. علاوه‌بر این باید قبح رفتارهایی که شاید شوخی به نظر برسد به جامعه شناسانده و بیان شود. تظاهر به اسیدپاشی حتی با استفاده از آب که درواقع نمایش «اسیدپاشی» است جرم محسوب می‌شود. همچنین باید افراد و افکار عمومی بدانند که استفاده از این روش هم همان اثر «اسیدپاشی» را دارد و در جامعه رعب‌ووحشت و ناامنی ایجاد می‌کند ضمن اینکه ممکن است این رفتار منتشر و تکثیر و در شهرهای دیگر نیز از این کار الگو‌برداری شود بنابراین، در همین آغاز ماجرا باید جلو آن گرفته شود زیرا ممکن است تعداد آن خیلی سریع افزایش پیدا کند و آرامش روانی جامعه، به‌ویژه بانوان را برهم بزند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: