تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۸۰۷۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۲

پیشگیری از پوکی استخوان تا 30سالگی

کم تحرکی، کم وزنی و نیز عدم تغذیه مناسب از جمله کمبود لبنیات در رژیم غذایی و افزایش مصرف نوشابه می‌تواند روند ابتلا به پوکی استخوان را سرعت دهد.
تدبیر24: یک متخصص داخلی می‌گوید: افراد برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان تنها تا 30 سالگی فرصت دارند توده استخوانی خود را افزایش دهند.

دکتر تورج احمدی جویباری به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان در گفت‌وگویی، پوکی استخوان را کاهش توده استخوانی عنوان کرد که به تدریج و با افزایش سن افراد ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: روند کاهش توده استخوانی در افرادی که سابقه ژنتیکی ابتلا به پوکی استخوان داشته یا از ذخیره استخوانی مناسبی برخوردار نیستند و نیز در زنان در دوران یائسگی به دلیل کاهش هورمون‌های تخمدانی از سرعت بیشتری برخوردار است.

به گفته جویباری علاوه بر این عوامل، کم تحرکی، کم وزنی و نیز عدم تغذیه مناسب از جمله کمبود لبنیات در رژیم غذایی و افزایش مصرف نوشابه می‌تواند روند ابتلا به پوکی استخوان را سرعت دهد.

جویباری مصرف بیش از اندازه برخی داروها از جمله ترکیبات کورتونی را نیز یکی دیگر از عوامل تسریع کننده پوکی استخوان عنوان کرد.

این متخصص داخلی سن ابتلا به بیماری پوکی استخوان را در مردان بالای 65 سال و در زنان بالای 45 سال عنوان و تصریح کرد: عوامل ذکر شده به ویژه تغذیه نامناسب و عدم تحرک کافی می‌تواند سن ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

جویباری پوکی استخوان را یک بیماری بدون علامت عنوان کرد و افزود: این بیماری بدون علامت در بدن افراد پیشرفت کرده و تنها زمانی که استخوان فرد بر اثر ضربه‌ای نه چندان شدید بشکند، خود را نشان می‌دهد. این بیماری می‌تواند شکستگی‌های ریز در مهره‌های پشتی کمر ایجاد کرده که به مرور تبدیل به قوز پشتی شود و همچنین در برخی موارد با افتادن مهره‌ها روی هم موجب کوتاهی قد افراد نیز می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به وجود درمان دارویی پوکی استخوان اظهار کرد: روند درمان طولانی بوده و نزدیک به سه تا هفت سال طول می‌کشد.

وی با اشاره به نقش استفاده از کلسیم و ویتامین D در درمان پوکی استخوان اظهار کرد: این داروها به افزایش توده استخوانی بیمار کمک کرده، اما قطعا نمی‌توانند استخوان را به وضعیت اولیه خود بازگردانند.

جویباری بهترین راه حل در زمینه بیماری پوکی استخوان را پیشگیری از ابتلا به این بیماری عنوان و تصریح کرد: افراد می توانند با تغذیه مناسب و تحرک کافی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.

وی با بیان اینکه توده استخوانی تا 30 سالگی افزایش و پس از سن 30 سالگی روند کاهشی خود را آغاز می‌کند، اظهار کرد: توصیه می‌شود افراد تا سن 30 سالگی توجه ویژه‌ای به مصرف لبنیات در برنامه غذایی خود داشته و به میزان کافی در معرض نور آفتاب به منظور ساخت ویتامین D قرار گیرند و تحرک کافی هم داشته باشند تا بتوانند ذخیره استخوانی مناسبی برای دوران کهنسالی خود داشته باشند.

جویباری در ادامه به مصرف بالای نوشابه در کشور اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر مصرف نوشابه در ایران با کشور چین برابری می‌کند و این در حالیست که آنها جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر دارند. افزایش مصرف مواد مضر در کشور در حالی است که سرانه مصرف لبنیات که بسیار مفید بوده و در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها نقش موثری دارد، در کشور بسیار پایین است.

وی نبود فرهنگ مناسب در خصوص اهمیت مصرف لبنیات را از جمله علل پایین بودن سرانه مصرف لبنیات در کشور عنوان و تصریح کرد: گران شدن محصولات لبنی نیز بر این عامل افزوده و سرانه مصرف را به پایین آورده است. فرهنگ تغذیه مناسب باید از کودکی آموزش داده شود تا توده استخوانی آنها به طور مناسبی افزایش یابد.

جویباری مصرف روزانه دو لیوان شیر و یک کاسه ماست را عامل موثری در افزایش حجم توده استخوانی و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان عنوان و تصریح کرد: علاوه بر مصرف لبنیات، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و داشتن فعالیت مناسب بدنی نیز می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: