معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: خنک شدن هوا بر کیفیت انار ساوه میافزاید.
تدبیر24: محمودرضا خلیلی در منطقه مرکزی، با اشاره به تغییرات جوی و خنک شدن هوا در روزهای اخیر اظهار کرد: خنکی هوا علاوه بر افزایش کیفیت انار ساوه موجب قرمزی بیشتر پوست آن و نیز آبدار شدن یاقوت سرخ میشود.
وی عامل محیطی را یکی از عوامل مهم تأثیرگذار در عملکرد باغات انار دانست و افزود: درخت انار برای عملکرد بهتر خود در ابتدای باردهی نیاز به اقلیم گرم دارد که در رشد آن بسیار تأثیرگذار است و در زمان باردهی نیز هوای خنک به ویژه شبها در کیفیت انار تولیدی مؤثر است.
وی اضافه کرد: قرار گرفتن شهرستان ساوه در منطقه نیمهکویری و برخورداری از شبهای خنک و روزهای گرم و طولانی زمینه مساعدی را برای تولید انار مرغوب فراهم میکند.
وی با بیان اینکه افزایش بارش باران نیز موجب ترک خوردن انار میشود، اضافه کرد: اگر بارندگیها در فصل برداشت انار افزایش پیدا کند منجر به سردی هوا شده و سرمای بیش از حد میزان ترکیدگی انار را افزایش و آسیب جدی به باغات وارد میکند.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه اضافه کرد: از طرفی ماندگاری بیشتر انار بر روی درخت و برداشت با تأخیر آن به دلیل خنکی هوا کیفیت آن را روز به روز افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: به باغداران توصیه میشود ضمن آگاهی از وضعیت شرایط جوی آب و هوایی اقدام به برداشت انار کنند تا هم شاهد تولید اناری با کیفیت باشند و هم میزان خسارت و آسیبهای احتمالی را کاهش دهند.
خلیلی با اشاره به اینکه ماندگاری در انبار، کمبود آفات و خوش رنگی دانه و پوست از ویژگیهای بارز یاقوت سرخ ساوه است، افزود: انار تولیدی این شهرستان علاوه بر ارسال به اقصی نقاط کشور به کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع 11 هزار هکتار باغات انار ساوه 9 هزار هکتار آن بارده است که از هر هکتار 15 تن انار برداشت میشود و کار برداشت یاقوت سرخ در ساوه که چند روزی است آغاز شده، همچنان ادامه دارد.