ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۶

خرد جمعي بهترين راه در تاريكي‌ها

فرهنگ سازان سياسي و اجتماعي نبايد بگذارند جمله «حق‌الناس بودن رأي مردم» فراموش شود.

تدبیر24: اکبرهاشمي رفسنجاني با تأكيد بر اينكه «اينترنت و ماهواره» مرز نمي شناسد، گفت: ارائه تحليل‌هاي درست و مبتني بر واقعيات از دانش‌آموزان و دانشجويان، آن هم در فضايي كه تريبون‌هاي رسمي و غيررسمي كشور در اختيار يك جريان بود، نشان مي‌دهد كه افكار عمومي و خرد جمعي بهترين راه را در تاريكي‌ها پيدا مي‌كند و خانواده‌ها نمي گذارند جامعه خمود شود.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني ‌هاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در روز ميلاد باسعادت علي‌بن‌موسي‌الرضا(ع) در ديدار جمعي از جوانان حزب اعتدال و توسعه و گروهي از فعالان سياسي در مقطع انتخابات رياست جمهوري، با تبريك طلوع خورشيد خراسان گفت: ايران اسلامي در طول تاريخ از كانون نور در مشهد مقدس بهره‌مند بوده و خواهد بود. آيت‌الله ‌هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به سالگرد آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران، با ارائه تحليلي از اوضاع سياسي و نظامي دو كشور در آن مقطع گفت: اگرچه آن جنگ بسياري از خانواده‌هاي ايراني را عزادار و گرفتار كرد، اما تحمل تلخي‌هايش در دفاع از اسلام، ايران، انقلاب و قانون اساسي شيرين و الهام‌بخش بود.

ايشان همچنين با تأكيد بر رعايت اصول قانون اساسي كه بر پايه انديشه‌هاي اعتدالي اسلام تدوين شد، گفت: اگرچه افراد افراطي در مقاطعي از سالهاي پس از انقلاب سعي كردند حاشيه‌هاي پيرايه‌اي را به متن اسلامي انقلاب بيفزايند، اما مردم كه معناي اعتدال و جايگاه آن در همه ابعاد زندگي را خوب مي‌دانند، با رويكردي عقلاني به صندوق‌هاي رأي ثابت كرده‌اند كه رشد آگاهي عمومي بالاترين دستاورد انقلاب در مقطع فعلي بود.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با برشمردن عوامل اطمينان و اعتماد مردم به نظام براي حضور در انتخابات، به جمله تاريخي مقام معظم رهبري مبني بر «حق‌الناس بودن رأي مردم» اشاره كرد و گفت: يك جمله كوتاه، اما بسيار مهم و تأثيرگذار بود و فرهنگ‌سازان سياسي و اجتماعي نبايد بگذارند اين جمله فراموش شود و اگر در انتخابات‌هاي ديگر هم به اين جمله در همه مراحل ثبت‌نام، بررسي صلاحيت‌ها، تبليغات، رأي‌گيري و شمردن و اعلام نتايج توجه شود، ايران اسلامي مي‌تواند نماد برگزاري انتخابات به عنوان مظهر دمكراسي در دنيا باشد. آيت‌الله‌ هاشمي رفسنجاني در پاسخ به اظهار ارادت حاضران كه ثبت‌نامشان را باعث خلق حماسه سياسي مي‌دانستند، گفت: حماسه سياسي را مردم خلق كردند و من وقتي ديدم در مقابل تقاضاها و اصرار مردم دارم در جامعه وجدان خود دچار استبداد رأي مي‌شوم، فقط در حد حضور در وزارت كشور و ثبت نام اقدام كردم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به حضور پرشور جوانان در مراسم، جواني را بهترين هديه خدا به انسان‌ها دانست و گفت: نقش دختران و پسران جوان در شهرهاي بزرگ و كوچك و روستاهاي دوردست در گرم كردن فضاي انتخابات و تلاش آنان براي آگاه كردن خانواده‌ها و جامعه بسيار كارساز بود.

ايشان تشخيص و تمايز خادم و خائن را بسيار مهم دانست و با اشاره به برنامه‌هاي دولت براي انتخاب مديران استاني و شهرستاني و نهادها و سازمان‌ها گفت: نبايد از خواسته عمومي جامعه غفلت و مردم را نااميد كرد. همچنين هاشمي رفسنجاني در ديدار اعضاي هيأت رئيسه اتاق بازرگاني، با اشاره به چاره‌انديشي قانون براي مشخص شدن محل مصرف درآمدهاي حاصل از واگذاري‌ها اظهار کرد: متأسفانه آن درآمدها نه تنها باعث تقويت اقتصاد نشد، بلکه در خيلي از موارد مانع بزرگي در مسير توليد شده است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، رکود اقتصادي، بويژه رکود تورمي را معضل توليد و باعث افزايش بيکاري در جامعه دانست و گفت: گرفتاري‌هاي افراط و تفريط اقتصادي و سياسي، مردم ايران را هوشيار کرد تا در اين مقطع حساس از ميان همه تفکرات موجود در انتخابات، به اعتدال توجه کنند.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به مزاحمت‌هاي هميشگي افراطي‌ها در مسير حرکت انقلاب و بيان خاطراتي از کارشکني‌هاي افراطيون در زمان مجلس شوراي اسلامي، دولت سازندگي و دولت اصلاحات گفت: حتي در شوراي انقلاب هم تفکراتي بود که مي‌خواستند بسياري از شرکت‌هاي بزرگ را دولتي کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان تفاوت‌هاي نگاه اسلام به مردم با انديشه‌هاي کمونيستي و در پاسخ به نگراني اعضاي اتاق بازرگاني از ارائه آمارهاي پوپوليستي اظهار کرد: ايران اسلامي با دو سرمايه عظيم مادي و معنوي، يعني منابع خدادادي و مردمي با شعور و صبور، هميشه ظرفيت و قدرت حرکت به سوي تعالي را دارد و در اين مسير شرايطي لازم است که اصلاح سياست‌هاي خارجي يکي از آنهاست.

وي با بيان اينکه «صلابت ديني و انعطاف اسلامي لازمه زندگي شرافتمندانه است»، مذاکرات رؤساي قوا با امام(ره) در ماه‌هاي پاياني هشت سال دفاع مقدس را يادآور شد و تاکيد کرد: هوشياري امام(ره) در آن مقطع موجب شد که پيروزي سياسي مکمّل پيروزي‌هاي نظامي ايران در جنگ باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: