جت های جنگی اندونزی یک فروند هواپیمای مسافربری استرالیا که حریم هوایی این کشور را نقض کرده بود مجبور به فرود کردند.
تدبیر24: نقض حریم هوایی اندونزی در حال صورتی می گیرد که 'جوکو ویدودو' رییس جمهوری منتخب اندونزی از سه روز پیش کار خود را به صورت رسمی و با حضور مقاماتی از جمله 'تونی ابوت' نخست وزیر استرالیا آغاز کرد و آیین تحلیف وی برگزار شد.
پیش از این و در سال گذشته نیروی دریایی استرالیا بر اساس سیاست این کشور برای بازگردان مهاجران غیرقانونی به اندونزی، حریم دریایی این کشور را مورد تجاوز قرار دادند که این امر تنش در روابط دو کشور را به همراه داشت.
'اسکات موریسون' وزیر امور مهاجرت استرالیا به دلیل نقض حریم دریایی اندونزی از این کشور عذرخواهی کرد و وعده داده بود چنین حادثه ای دیگر تکرار نشود.
شبکه خبر آسیا روز پنجشنبه نوشت که هواپیمای مسافربری استرالیا که از مقصد 'داروین' در شمال استرالیا به سمت 'سیبو' در فیلییپن حرکت می کرد بدون دریافت مجوز وارد حریم هوایی اندونزی شده بود.
به گفته 'هادی چاهیانتو' سخنگوی نیروی هوایی اندونزی، دو فروند جت جنگی 'سوخو' این هواپیمای مسافربری را مجبور به نشستن در فرودگاه 'مانادو' در شمال جزیره 'سولاواسی' در اندونزی مرکزی کردند.
خلبان و کمک خلبان تنها سرنشینان این هواپیمای مسافربری معرفی شده اند که پس از فرود برای انجام تحقیقات به مقامات فرودگاه اندونزی تحویل داده شده اند.
سخنگوی نیروی هوایی اندونزی گفت که این هواپیما مجوز ورود به حریم هوایی اندونزی را نداشته و از آنجایی که یک هواپیمای مسافربری بوده انجام تحقیقات به مقامات فرودگاه سپرده شده است.
'جی.ای برات' سخنگوی وزارت حمل و نقل اندونزی نیز گفت که این هواپیما ابتدا در 'آمبون' مرکز جزایر 'مالوکا' مشاهده شده و دستور داده شد فرود بیاید، ولی از آنجایی که به دستور توجهی نکرد جت های جنگی وارد عمل شدند.
وی در مورد مجازات احتمالی و نوع برخورد با خلبان و کمک خلبان این هواپیمای مسافربری که حریم هوایی اندونزی را نقض کرده اظهارنظری نکرد.
هر چند که فرود اجباری این هواپیمای مسافربری قدرت نیروی هوایی اندونزی را در محافظت از حریم هوایی این کشور نشان می دهد، اما واکنش به این رخداد در ابتدای ریاست جمهوری 'جوکو ویدودو' می تواند آزمایشی برای توان مدیریتی وی در چالش هایی باشد که اندونزی با استرالیا در آینده با آن مواجه می شود.