تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۸۲۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۲

سفر رییس میراث‌فرهنگی به زابل

مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز پنجشنبه با هدف شرکت در مراسم پرده برداری از لوح ثبت جهانی شهر سوخته وارد زابل در شمال استان سیستان و بلوچستان شد.
تدبیر24: در این مراسم 'هاء و پینگ' رییس جهانی یونسکو ، سفیران چین، افغانستان و پاکستان در ایران نیز حضور دارند.

در این آیین که در آمفی تئاتر دانشگاه زابل برگزار می شود، علاوه بر شماری از میهمانان خارجی و داخلی، استاندار سیستان و بلوچستان، مدیران، مسوولان محلی، استادان و دانشجویان دانشگاه زابل حضور دارند.

همچنین معاون رییس جمهوری عصر امروز در نشست کار گروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان که به ریاست استاندار این استان در زاهدان برگزار می شود، شرکت می کند.

شهر سوخته زابل به عنوان نخستین محوطه باستانی ایران اول تیرماه امسال در سی و هشتمین اجلاس سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) در دوحه قطر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.

شهر سوخته زابل هفدهمین اثر تاریخی ایران است که در فهرست یونسکو به ثبت رسید که با برخورداری از قدمت پنج هزار ساله اکنون به عنوان یکی از پیشرفته ترین شهرهای باستانی دنیا شناخته می شود.

این شهردر 56 کیلومتری زابل در محور زابل- زاهدان قرار دارد که به عنوان بقایای دولت شهر باستانی در ایران با پنج هزار و 200 سال قدمت و 151 هکتار وسعت، شناسنامه پر افتخار ملت ایران بویژه ساکنان سرزمین اساطیری سیستان بحساب می آید.

این شهر تاریخی و مهمترین محوطه دیرینه سیستان در کنار رود هیرمند و در بالاترین لبه شمال غربی دلتای قدیمی بر روی سلسله تپه های ' تراس رمرود'ˈ و زمین های زراعی ' تراس نیمروز' واقع شده که وجود آن در هزاره های چهارم و سوم پیش از میلاد مدیون رودخانه پرآب هیرمند بوده است

این شهر دست کم در سه مرحله از تاریخ خود دچار حریق و آتش سوزی بزرگی شده سطح آن سوخته و آثار خاکستر و سوختگی در جای جای آن دیده می شود و به این سبب از سوی مردم محل با نام 'شهر سوخته' یاد می شود.

روایت محلی دیگر درباره نام شهر این است که نام این محل در اصل شهر 'سوته' بوده که به معنای بزرگ و عظیم است و سوته به مرور زمان تبدیل به سوخته شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: