معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اقدامات این دانشگاه در زمینه گسترش علوم نوین، از تلاش برای راهاندازی بخش پیوند سلولهای بنیادی در استان خبر داد.
تدبیر24: دکتر محمود نوری شادکام درکنفرانس علمی «کاربردها، پتانسیلها و چشمانداز سلولهای بنیادی» که از سوی جهاد دانشگاهی یزد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یزد و پژوهشگاه رویان برگزار شد، اظهار کرد: گریزی نداریم که برخی مسائل مانند سلولهای بنیادی را جدی بگیریم و از آن در جهت تشخیص و درمان بیماریهای صعبالعلاج به ویژه در علوم زیستی بهره بگیریم.
وی در تشریح برنامههای دانشگاه در راستای گسترش علوم نوین، با بیان این که دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اقداماتی را در این زمینه داشته است، تصریح کرد: اگرچه فعالیتهای صورت گرفته تاکنون با شتاب کندی به پیش رفته، اما با امضای تفاهمنامه اخیر با رویان این روند حرکتی جدی به خود گرفته است.
نوری شادکام خاطرنشان کرد: در همین رابطه نیز با جذب تنی چند از اعضای هیات علمی کشور، مرکز رشد فناوری بیوتکنولوژی پزشکی و ژنتیک و نیز گروه نانو بیوتکنولوژی دانشگاه شروع به کار کرده است و همچنین درصدد راهاندازی بخش پیوند هستیم تا سلولهای تولیدی نه تنها در رابطه با مسائل تحقیقاتی بلکه در حوزه درمان نیز به کار گرفته شود.
وی همچنین از فعالیت در زمینه آموزش کارشناسان و متخصصان در راستای راهاندازی بخش پیوند سلولهای بنیادی دانشگاه خبر داد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی یزد درباره بانک خون بند ناف، از تلاش برای راهاندازی مرکز پژوهشی علوم و فنون نوین در استان در حوزه سلولهای بنیادی خبر داد.
در این کنفرانس همچنین دکتر حسین بهاروند، پژوهشگر برجسته سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان نیز به تشریح تاریخچه بحث سلولهای بنیادی و راهاندازی پژوهشکده سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان و همچنین اقدامات و فعالیتهای این مرکز پرداخت.
وی در این برنامه ضمن بیان جایگاه ممتاز ایران در بحث سلولهای بنیادی، چشماندازی از استفادههای درمانی از سلولهای بنیادی و تجربیات این پژهشگاه در این رابطه را بیان کرد.
در این کنفرانس که با حضور استادان و دانشجویان زیادی برگزار شد، دکتر مهدی کلانتر، متخصص سیتوژنتیک پزشکی در موضوع ژنتیک و سلولهای بنیادی، دکتر سید عباس سادات حسینی، متخصص پزشکی قانونی و فلوشیت اخلاق زیستی در مورد اخلاق پزشکی در علوم سلولهای بنیادی، دکتر بهروز افلاطونیان، متخصص بیولوژی سلولهای بنیادی در رابطه با استفاده از سلولهای بنیادی در درمان ناباروری و نیز دکتر مرتضی ضرابی، مسؤول بانک خون بندناف پژوهشگاه رویان در خصوص خصوصیات سلولهای بنیادی خون بندناف و روند ذخیرهسازی به ایراد سخن پراختند.
همچنین در این برنامه که از دو پانل پرسش و پاسخ نیز برخودار بود، دکتر فرشاد همایونی مقدم، متخصص فیزیولوژی، دکتر محمدحسین سلطانی، متخصص قلب و عروق و دکتر علی رضا نواب اعظم، متخصص جراحی فک و صورت، درباره استفاده از سلولهای بنیادی در درمان ضایعات عصبی، بیماریهای قلبی و دندانپزشکی مطالبی را بیان کردند.
دکتر حبیب نیکوکار، متخصص اطفال و نانوتکنولوژی پزشکی و دکتر محمدهادی ندوشن، متخصص ایمنولوژی پزشکی نیز از دیگر سخنرانان این کنفرانس بودند.
بر اساس این گزارش، این کنفرانس از امتیاز بازآموزی برای شرکتکنندگان برخودار بود.