روحانی وجود فاصله و جدایی را سرلوحه همه مشکلات جامعه دانست و گفت: تا زمانی که این مشکل حل نشود، حرکت به سمت توسعه کند خواهد بود هنوز در جامعه با هم قهریم و به بهانههای مختلف از هم جدا شدهایم
تدبیر24: رئیسجمهور با تأکید بر تقویت زمینههای وحدت در جامعه و پرهیز از تفرقه و دامن زدن به اختلافات، گفت: باید فاصلهها را کم کرده و همدیگر را تحمل کنیم و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، حرکت کشور به سمت پیشرفت و توسعه بسیار کند خواهد بود. حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دیدار نخبگان و برگزیدگان استان زنجان با بیان اینکه جهان به سرعت در حال تغییر و تحول است، اظهار کرد: بسیار مهم است که در جامعه امروز زندگی کنیم اما نگاهمان به فردا باشد و از توشههای دیروز بهره بگیریم ولی برای فردای جامعه تلاش کنیم. رئیسجمهور با اشاره به گسترش ارتباطات و شبکههای ارتباطی در جهان، گفت: هیچچیز نمیتواند ارتباطات در دنیای امروز را محدود کند. روحانی وجود فاصله و جدایی را سرلوحه همه مشکلات جامعه دانست و گفت: تا زمانی که این مشکل حل نشود، حرکت به سمت توسعه کند خواهد بود هنوز در جامعه با هم قهریم و به بهانههای مختلف از هم جدا شدهایم، راهحل غلبه بر این شرایط آن است که همه با هم گفتوگو و تعامل داشته باشیم. وی افزود: چنین نیست که همه یک نوع اندیشه و تفکر داشته باشند، وجود اختلافنظر طبیعی است، اما چرا باید به بطور مصنوعی در جهت ایجاد و افزایش فاصله حرکت شود. روحانی تصریح کرد: باید فاصلهها را کم کرده و همدیگر را تحمل کنیم و بدانیم حذف یک فرد، جناح، فکر و اندیشه امکانناپذیر است. رئیسجمهور خاطرنشان کرد: خیلی از اوقات به جای بگیر و ببند و سختگیریهای بیش از حد، چنانچه آزادیها را بیشتر و فضا را بازتر کنیم و با گفتوگو در مسیر قانع کردن یکدیگر حرکت نماییم، میتوانیم به نتیجه مناسب دست یابیم و این رسالت بزرگ رسانهها، نخبگان و صاحبنظران است. روحانی در بخش دیگری با تأکید بر اینکه نباید چنین تصور شود که حل تمامی معضلات کشور بر عهده دولت است، اظهار کرد: دولت نماینده مردم بوده و میتواند حل برخی از مشکلات جامعه را بر دوش بگیرد، در عرصه اقتصاد، فرهنگ، مسایل اجتماعی، سیاست داخلی و خارجی و امنیت، دولت به تنهایی قادر نیست مشکلات را حل کند و همه باید دست به دست هم داده و در مسیر رفع مشکلات مشارکت و همیاری داشته باشیم. رئیسجمهور افزود: نخبگان و فرهیختگان جامعه در مسایل و مشکلات کشور باید منتقد، حامی و همراه دولت باشند.
هیچکس نباید برگردد
روحانی اظهار کرد: در بخش فرهنگ زمانی که مشکلی پیش میآید، همه به دولت هجمه میآورند، البته ممکن است ایراداتی به دولت وارد باشد، اما در عین حال مسایل فرهنگی رسالتش بر دوش بسیاری از نهادها، ارگانها و جمعیتهایی است که به نوعی غیردولتی محسوب میشوند. رئیسجمهور گفت: حضور مردم، احزاب و گروهها تنها برای روز انتخابات نیست که بعد از آن تا انتخابات بعدی به خانههای خود برگردند؛ همه باید بمانیم و هیچکس نباید برگردد و باید در مسیر توسعه، حرکت خود را ادامه دهیم. روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به مسایل و مشکلات زنان و اقدامات دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: باید نسبت به شأن و جایگاه زن در جامعه، افکارهای موجود به هم نزدیک شوند. چرا که از دید آموزههای شرعی بین زن و مرد در فضیلت و انجام رسالتهای اجتماعی تفاوتهایی وجود ندارد. روحانی افزود: در این زمینه هم باید با حرفزدن و تعامل و گفتوگو افکار و تفکرات موجود را به یکدیگر نزدیک کنیم و نخبگان از رسالت ویژهای در این زمینه برخوردار هستند. رئیسجمهور اظهار کرد: یکی از رسالتهای بزرگ نخبگان این است که افکار جامعه را به هم نزدیک کند و در این زمینه معتقدم اگر درد ما مشترک شود، قطعا میتوانیم به راهحل مشترکی دست پیدا کنیم. روحانی با تأکید بر اولویتبندی و اتفاقنظر در حل و فصل مسایل و مشکلات جامعه گفت: باید تمامی مشکلات را حل و فصل کنیم و در این زمینه تمام امید دولت به حضور و احساس وظیفه مردم در صحنه است و بیتردید دولت نیز در حد توان خود در صحنه خواهد بود.
برای توافق دائم قدمهای خوبی برداشته شده است
حسن روحانی در پایان سفر کاروان تدبیر و امید به استان زنجان در پاسخ به سوالی در خصوص نتایج احتمالی مذاکرات هستهای و تمهیدات دولت برای مقابله با رکود در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات گفت: نگاه دولت برای خروج از رکود و ایجاد رونق در کشور اصلاً به نتیجه مذاکرات نیست و دولت خارج از مذاکرات دنبال برنامهریزی برای خروج از رکود و ایجاد رونق در کشور بوده و امروز در شرایطی که هنوز در تحریم هستیم، با اقدامات انجام شده از رکود خارج شده و در مسیر رونق قرار گرفتهایم. وی خاطرنشان کرد: پیشبینی و همه محاسبات ما این است که امسال رشد اقتصادی کشور مثبت خواهد بود و در حالی که حدود ۹ فصل با رکود مواجه بودیم، کار بسیار مهم و پیچیدهای در عرصه اقتصادی انجام دادهایم. روحانی اضافه کرد: البته منکر این موضوع نیستیم که برای توسعه اقتصادی نیازمند وجود روابط بهتر با دنیا هستیم، لذا امروز خارج از مسأله هستهای با برخی از کشورهای بزرگ دنیا به دنبال طراحیهای جدید در زمینه اقتصادی هستیم. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه دولت همه توان خود را برای اینکه مذاکرات به نتیجه برسد انجام داده و به این کار ادامه خواهد داد، اظهار کرد: برای توافق دائم قدمهای خوبی برداشته شده است اما کمتر از انتظار ماست. البته رسیدن به توافق در یک مسأله بسیار مهم آن هم نه با یک کشور بلکه با ۶ کشور بزرگ کار سادهای نیست اما تجربه اولیه ما نشان میدهد که میتوانیم به توافق برسیم. وی افزود: اگر چه زمان باقیمانده زیاد نیست، اما امکان توافق نهایی در این زمان حدود ۳۰ روزه وجود دارد زیرا در بسیاری از مسایل کلی این مسأله به نقطه نظرات مشترک رسیدهایم، ولی برخی مسایل جزیی وجود دارد که البته آنها هم مهم هستند و در حال مذاکره در این رابطه هستیم. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در موضوع هستهای دیگر شرایط به گذشته برنخواهد گشت و دنیا هم آن را نمیخواهد، اظهار کرد: در مذاکراتی که با سران کشورهای مهم دنیا داشتم هیچکس مخصوصاً اروپاییها تمایلی ندارند که شرایط به گذشته بازگردد.