ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۸۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۴

ایران و 1+5 ناگزیر به توافق جامع هسته‌ای هستند

بنای این مذاکرات برد- برد بوده که در صورت شکست مذاکرات، به باخت - باخت تبدیل می‌شود و این مساله منافع هیچ کدام از طرفین را تامین نخواهد کرد و این در حالی است که وزارت امور خارجه تحت نظارت مقام معظم رهبری و همچنین کاخ سفید سعی بر حل روند مذاکرات از طریق دیپلماسی دارند.
تدبیر24: یک کارشناس امور بین الملل در پاسخ به این سوال که احتمال عقد توافق‌نامه جامع هسته‌ای چقدر قوی خواهد بود، تصریح کرد: در چنین شرایطی باید گفت که هم ایران و هم طرف مقابل در حوزه خردورزی سیاسی ناگزیر به توافق خواهند بود، در غیر این صورت می‌بایست هزینه‌های گزافی پرداخت کنند.
مهدی مطهرنیا درباره روند جاری مذاکرات هسته‌ای و تاکید رییس‌جمهور بر تفاهم حتمی ایران با گروه 1+5، گفت: آنچه که رییس جمهور به آن توجه داشته واقع‌بینانه و برخاسته از متن توافق‌نامه اولیه ایران با گروه 1+5 است.
این کارشناس امور بین‌الملل در ادامه با بیان اینکه روحانی روند جاری مذاکرات را از 2 زاویه مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد، افزود: تحلیل روند کنونی مذاکرات که اشاره به 12 سال مذاکره ایران با گروه 1+5 در سطح بالای بین‌المللی دارد و خود نمایان‌گر مدت طولانی رسیدگی به این پرونده است، نشان می‌دهد روند کنونی مذاکرات سیر پیش‌روانه دارد و از زمانی که درباره خروج از رکود در کشور صحبت شده است، رییس جمهور توجه خود را تاحدودی معطوف به مذاکرات هسته‌ای کرده است.
وی ادامه داد: البته نه فقط مباحث اقتصادی که رییس‌جمهور بخشی از مسائل و مباحث حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و حتی اکولوژیک را به گونه‌ای منوط به حل پرونده هسته‌ای دانسته است. لذا مشخص است که یک تحلیل پیش‌روانه در ذهن رییس‌جمهور درباره روند مذاکرات هسته‌ای وجود دارد.
مطهرنیا همچنین با اشاره به این سخن روحانی که "مراحل انجام شده در مذاکرات هسته‌ای برگشت‌ناپذیر است"، اعلام کرد: روند تحرکات و تلاش‌های دستگاه دیپلماسی و دولت برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای است که این موفقیت در نهایت باعث کاهش هزینه‌های ملی و منطقه‌ای خواهد بود؛ چراکه تحقق توافق جامع هسته‌ای منجر به رفع تحریم‌ها، افزایش تبادلات اقتصادی، تضمین غنی‌سازی ایران خواهد بود.
این کارشناس امور بین الملل در پاسخ به این سوال که احتمال عقد توافق‌نامه جامع هسته‌ای چقدر قوی خواهد بود، تصریح کرد: در چنین شرایطی باید گفت که هم ایران و هم طرف مقابل در حوزه خردورزی سیاسی ناگزیر به توافق خواهند بود در غیر اینصورت می‌بایست هزینه‌های گزافی پرداخت کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال شرایط کنونی منطقه به ویژه تحولات عراق و سوریه چه تاثیری در روند جاری مذاکرات خواهد داشت، افزود: منطقه ما این روزها ملتهب و این التهاب ناشی از خشونت کور داعش است که لباس دین بر تن کرده و سوار بر مرکب جهل شده است و بنا دارد تا بر پیکره خاورمیانه آسیب برساند.
مطهرنیا ادامه داد: چنین موقعیتی به نفع ایران و گروه 1+5 به ویژه ایالات متحده نیست؛ لذا این شرایط ضرورت ویژه‌ای را فراهم می‌کند تا طرفین مذاکرات با تصمیمات به هنگام و مدبرانه اجازه ندهند تا روند جاری مذاکرات به پرتگاه‌های خطرناک برسد.
به گفته او، بنای این مذاکرات برد -برد بوده که در صورت شکست مذاکرات به باخت - باخت تبدیل می‌شود و این مساله منافع هیچ کدام از طرفین را تامین نخواهد کرد و  این در حالی است که وزارت امور خارجه تحت نظارت مقام معظم رهبری و همچنین کاخ سفید سعی بر حل روند مذاکرات از طریق دیپلماسی دارند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: