ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۳۸۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۳

بهانه آمریکا برای لشکرکشی به عراق

کارشناسان نظامی آمریکا مدعی هستند که ارتش عراق آمادگی بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل داعش در خاک این کشور را ندارد.
تدبیر24: یک کارشناس نظامی آمریکا مدعی است که نیروهای نظامی عراق تاکنون تنها توانسته‌اند حملات پراکنده داعشی‌ها را دفع کنند.

به گزارش خبرگزاری اتریش، این نظامی آمریکایی که مایل نبود نامش ذکر شود، مدعی است ارتش عراق تا چند ماه دیگر آماده حمله‌ی گسترده‌ای برای بازپس‌گیری مناطق از دست رفته در شمال و غرب عراق نخواهد بود.

وی می‌گوید: ارتش عراق باید پس از شکست‌های سنگین تابستان گذشته مجددا سازمان‌دهی شود تا شاید یک سال دیگر در موقعیتی باشد که بتواند موصل، کلان شهری در شمال عراق را از تروریست‌های داعش بازپس‌گیرد.

کارشناسان نظامی مدعی هستند که شکست نیروهای داعش بدون عملیات زمینی ممکن نیست.

جت‌های جنگنده آمریکا تاکنون ۶۳۲ موضع شبه‌نظامیان این گروه تروریستی را در خاک عراق و سوریه بمباران کرده‌اند. در این حملات از ۱۷۰۰ بمب و راکت استفاده شده است.

هواپیماهای ائتلاف در مجموع ۶۰۰ بار به پرواز درآمده‌اند که بخش عمده این پروازها برای شناسایی اهداف و مأموریت‌های سوخت‌رسانی بوده است.

استرالیا، سه کشور اروپایی و پنج کشور عربی در کنار آمریکا در ائتلاف ضد داعش شرکت دارند، اما از ۶۳۲ عملیات صورت گرفته تنها ۷۹ عملیات توسط جنگند‌ه‌های غیر آمریکایی انجام شده است.

ارتش آمریکا از ماه اوت حملات هوایی علیه مواضع داعش را آغاز کرد. پایان ماه سپتامبر این عملیات به خاک سوریه گسترش یافت و مواضع شبکه تروریستی جبهه النصره از متحدان القاعده را نیز در بر گرفت. تا کنون ۳۴۶ عملیات در خاک عراق و ۲۸۶ عملیات در خاک سوریه از جمله اطراف شهر کوبانی صورت گرفته است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط ارتش آمریکا، هواپیماهای استرالیایی، بلژیکی، بریتانیایی و هلندی در حملات عراق شرکت داشته‌اند و کشورهای عربی یعنی بحرین، اردن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در حملات سوریه شریک بوده‌اند. قطر تا کنون در هیچ عملیاتی شرکت نداشته اما از ائتلاف ضد داعش حمایت می‌کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: