تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۸۴۷۳
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
رئیس قوه قضاییه

به اسم امر و نهی، منکر دیگری صورت نگیرد

من به رئیس دادگستری استان اصفهان دستوراتی دادم و در همین رابطه بعدازظهر روز گذشته هم گزارشی گرفتم و دستگاه‌های امنیتی در تلاش هستند تا این جنایت‌کار دستگیر شود، ولی نباید....
تدبیر24: رئیس قوه قضاییه گفت: نباید به اسم امر و نهی، منکری دیگر صورت گیرد. امر به معروف و نهی از منکر یک فریضه دینی و منصوص در قانون اساسی است و با سیاسی کاری نمی‌تواند قانون خوبی شود.
آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی صبح امروز در همایش ملی قانون و امر به معروف و نهی از منکر که در مجتمع شهید بهشتی برگزار شد، گفت: ما بر حسب آیات و روایات یک فریضه نورانی در اختیار داریم؛ اما چرا از آن غفلت می‌کنیم و آن را بر زمین گذاشته‌ایم.
وی با اشاره به بحث اسیدپاشی‌های اصفهان اظهار داشت: یک عده در کشورهای غربی تلاش کردند، امر به معروف و نهی از منکر را به بحث اسیدپاشی ارتباط دهند که این یک امر عجیب است و متاسفانه برخی رسانه‌های داخلی هم همین کار را کرده‌اند. بحث امر به معروف و نهی از منکر با چنین جنایتی که نشان می‌دهد آن فرد هیچ ذره‌ای از اسلام و انسانیت و وجدان بویی نبرده است، چه ارتباطی دارد؟ مخصوصا اینکه در این برهه طرحی در مجلس در همین ارتباط در دست بررسی است.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: اقتضای ذات غربی‌ها این است که علیه ما سم‌پاشی کنند و یک جنایت را به فرایض دینی ربط بدهند؛ ولی اینکه مقولات اسلامی را زیر سوال ببریم، خود یک جنایت است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه اقدام برخی رسانه‌های داخلی یک ظلم فاحش است، یادآور شد: البته باید آن جنایت‌ها مورد بررسی قرار گیرند و من به رئیس دادگستری استان اصفهان دستوراتی دادم و در همین رابطه بعدازظهر روز گذشته هم گزارشی گرفتم و دستگاه‌های امنیتی در تلاش هستند تا این جنایت‌کار دستگیر شود، ولی نباید به فضای ناسالم تبلیغاتی دامن بزنیم و افراد و رسانه‌ها باید به هوش باشند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه وقتی می‌خواهیم یک مقوله دینی را به شکل قانونی درآوریم باید ظرایف، شرایط و مراتب آن مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: مثلا وقتی می‌خواهیم تذکر بدهیم، باید با یک زبان آرام و دوستانه و عالمانه صورت گیرد و نباید به اسم امر و نهی، منکری دیگر صورت گیرد. چندی پیش گزارشی به من دادند که فردی در داخل ماشین به فرد دیگری تذکری داده و آن فرد قاعدتا توجهی نکرده است و فرد تذکردهنده به ماشین طرف دیگر زده است که این معنایی ندارد.
وی با یادآوری اینکه چه اشکال دارد، مراتب را آرام آرام طی کنیم، به طرح امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: در این طرح به غیر از تذکر لسانی اجازه دیگری داده نشده و کار خوبی هم کرده است. اشکالی ندارد در راستای نهادینه‌سازی مقولاتی که آمادگی وجود ندارد، به سمت زمینه‌سازی فرهنگی حرکت کنیم.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه تقنین نباید سیاسی شود، ابراز داشت: امر به معروف و نهی از منکر یک فریضه دینی و منصوص در قانون اساسی است و با سیاسی کاری نمی‌تواند قانون خوبی شود. امر به معروف و نهی از منکر شرایط بسیاری دارد که باید هم از لحاظ حیطه و هم از لحاظ مراتب مورد توجه باشد و قانون در این زمینه شفاف باشد و از به کار بردن کلمات مجمل پرهیز شود.
آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به ماده 17 طرح امر به معروف و نهی از منکر که در مجلس در حال بررسی است، بیان کرد: در ماده 17 این قانون ستادی دیده شده که مسئول اجرای این قانون و گسترش امر به معروف و نهی از منکر و صدور مجوز به تشکل‌های مردم‌نهاد در این باره و هماهنگی در این خصوص است که نماینده تام‌الاختیار قوه قضاییه هم در این ستاد عضو است که معنای این نماینده تام‌الاختیار را نمی‌فهمم.
وی افزود: شاکله این ستاد با چنین وظایفی خلاف قانون اساسی است و بر اساس قانون اساسی ما حق نداریم که ستادی را تشکیل دهیم و به آن اختیاراتی دهیم. وظایف قوا روشن است و نمی‌توان وظیفه دستگاه یا فردی را به ستاد داد و شورای نگهبان هم مکررا به این مساله ایراد گرفته است که نمونه آن زمانی است که در داخل وزارت علوم شورایی تشکیل شد و وظایف برخی از نهادها به این شورا اختصاص یافت.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ماده اول طرح امر به معروف و نهی از منکر که در خصوص تعریف امر به معروف و نهی از منکر است، عنوان کرد: تعریف این قانون دارای ایرادات بسیاری است، ما حق نداریم به هر کسی می‌رسیم اتهام بزنیم، چراکه ممکن است آن فرد نسبت به معروف یا منکر جاهل باشد و یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر این است که فاعل نسبت به آن شناخت داشته باشد، پس باید تعریف، شرایط و مراتب آن مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در این طرح اشرافی‌گری هم جزو منکرات است، گفت:البته اشرافی‌گری امر مذمومی است ولی این الفاظ کشداری است و نباید تقنین طوری نوشته شود که مورد ابهام قرار گیرد. مثلا ده‌ها پرونده شکل بگیرد که یک طرف بگوید من امر به معروف و نهی از منکر کرده‌ام و طرف مقابل بگوید که اصلا اینطور نیست و من اشرافی نیستم پس باید شرایط و مصلحت را مورد توجه قرار داد.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت احیای امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و اظهار داشت: اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام و ادیان یک مطلب روشنی است که در آیات و روایات متعددی مورد اشاره قرار گرفته است. امام خمینی(ره) در تحریرالوسیله امر به معروف و نهی از منکر را از والاترین فرایض می‌داند که وجودش از ضروریات دین است.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه فرهنگ لیبرالی امر به معروف و نهی از منکر را برنمی‌تابد، یادآور شد: زندگی در مغرب زمین به این صورت است که کسی به یکدیگر کاری ندارد. چراکه یکی از اصول لیبرالیسم فردگرایی است و به همین خاطر امر به معروف و نهی از منکر غیرقابل قبول است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: