ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۸۵۰۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۹
کارشناس فرانسوی

کاهش تنش بین ایران و عربستان

«تیری کوویل» پژوهشگر موسسه ملی روابط بین الملل و راهبردی پاریس و کارشناس مسائل ایران، گفت: کاهش تنش در روابط ایران و عربستان سعودی موجب تضعیف قدرت داعش می شود.
تدبیر24: کوویل در مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی «ژول پرس» در پاسخ به این پرسش که «آیا برای پیروزی بر داعش، اتحاد ایران و عربستان ضروری است»، گفت: بهبود روابط دو کشور به کاهش تنش در منطقه می انجامد و به این ترتیب گروه هایی چون داعش با مشکل تامین منابع مالی مواجه می شوند. همچنین کاهش تنش میان تهران و ریاض می تواند بنیادگرایی را در جوامع سنی عراق کاهش دهد، در نتیجه از تعداد حامیان داعش در خاک این کشور نیز کاسته می شود.
وی با درخواست از فرانسه و آمریکا برای حمایت از عادی سازی روابط تهران -ریاض، در مورد نقش کشورهای عربی در ناآرامی منطقه افزود: این قدرت ها باید رویکرد جانبدارانه حمایت از یک گروه را در ناآرامی های منطقه ای متوقف کنند و این ناآرامی ها را به جنگ میان شیعه و سنی نسبت ندهند.
پژوهشگر موسسه روبط بین الملل و راهبردی پاریس، در مورد فرضیه رویارویی ایران و عربستان، گفت: بیش از هر چیز مساله رقابت میان دو قدرت منطقه ای خاورمیانه در میان است. به موازات آن، رقابت های اقتصادی نیز وجود دارد زیرا دو کشور از اعضای مهم سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) هستند و برای ایجاد تنوع اقتصادی تلاش می کنند.
کوویل «ارتباط دادن اختلاف دو کشور به جنگ مذهبی شیعه و سنی'، را اشتباه دانست و یادآور شد: این اشتباهی است که معمولا در تحلیل وقایع میان دو کشور رخ می دهد. تهران بیش از هر چیز متحدان منطقه ای خود را بر اساس ملاحظات راهبردی انتخاب می کند. برای نمونه با سقوط صدام در عراق، روی کار آمدن دولتی شیعه (برای ملاحظات راهبردی تهران) در این کشور ضروری بود. در حقیقت، عراق سنی مذهب زمان صدام، مهمترین تهدید راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می شد.
کوویل افزود: حمایت ایران از «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه نیز بیش از هر چیز به این امر مربوط است. این مساله از حاکمیت شیعه بر اکثریت سنی مذهب سوریه (برای تهران) مهم تر است. برای عربستان سعودی نیز مساله مهم، نفوذ ایران در منطقه است؛ روندی که با سقوط صدام در سال 2003 و به قدرت رسیدن شیعیان در عراق آغاز شد.
وی افزود: بر پایه آنچه می دانیم، داعش در عراق و در فضای مبارزه سنی ها با اشغالگری آمریکا و تسلط شیعیان به وجود آمده است. در ادامه و با آغاز جنگ داخلی در سوریه علیه بشار اسد، این گروه از حمایت مالی و تجهیزاتی عربستان سعودی و قطر برخوردار شد، ماه هاست مطبوعات ایران معتقدند ریاض با حمایت از این گروه های خطرناک و غیر قابل کنترل، بازی با آتش را آغاز کرده است.
وی در مورد اینکه برنده نهایی این جنگ سرد چه کسی خواهد بود؟ از ایران نام برد و افزود: در حقیقت نوسازی تماشایی جامعه ایرانی در 30 سال گذشته اندوخته و تجربه منحصر به فرد و تعیین کننده این کشور در شرایط کنونی است. این نوسازی جامعه به ظهور نسل جدیدی از کارآفرینان منجر شده که می تواند به نوسازی اقتصاد ایران منجر شود. از سوی دیگر پیشرفت ها در جامعه ایرانی و به ویژه وجود زنان تحصیل کرده، چهره جذابی از جمهوری اسلامی ایران در منطقه به نمایش گذاشته است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: