ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۸۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷

نجات دریاچه ارومیه با دستان دکتر روحانی

سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: بودجه اجرای مصوبات احیای دریاچه ارومیه برای فاز اول آن که در سالجاری آغاز می شود، امروز یکشنبه در هیات دولت با حضور رییس جمهوری نهایی و تصویب می شود.
تدبیر24: داود رضا عرب اظهار کرد: بودجه اجرای مصوبات احیای دریاچه ارومیه بعد ازظهر امروز با حضور رییس جمهوری در هیات دولت نهایی، تصویب و به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود.

وی افزود: سازمان ها و دستگاه های اجرای 10 روز بعد از تصویب و ابلاغ می توانند بودجه را دریافت و اقدامات عملی خود را آغاز کنند.

عرب ادامه داد:بودجه پیشنهادی ستاد احیای دریاچه ارومیه حدود 15 هزار میلیارد تومان برای یک مدت 10 ساله بوده است که برای فاز اول آن که قرار است امروز در هیات دولت به تصویب رسد و در سالجاری اجرایی شود، مبلغ هزار و 467 میلیارد تومان پیشنهاد شده است.

وی گفت: تصویب بودجه مراحل مختلفی دارد که این مبلغ پیشنهادی برای فاز یک در مرحله اول مورد موافقت سازمان های مرتبط قرار گرفت و امروز نیز در هیات دولت بررسی و نهایی می شود.

سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: 27 پیشنهاد برای نجات دریاچه ارومیه به تصویب رسیده است که بعد از نهایی شدن بودجه، کارعملیاتی و اجرایی 10 مصوبه اولویت دار آغاز می شود.

وی گفت: انتقال آب زرینه رود به سیمینه رود، انتقال آب از رودخانه زاب، انتقال آب رودخانه آجی چای به دریاچه ارومیه، آبیاری تحت فشار، افزایش راندمان انتقال آب به مزارع و تهیه نقشه کاداکسر که مالکیت زمین، وسعت، نوع کشت و نحوه تامین آب آنرا مشخص می کند جزو طرح های اولویت دار برای اجرا هستند.

دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران و در منطقه آذربایجان واقع شده است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده است.

دریاچه ارومیه، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور دنیا است. آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتا از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.

اکنون این دریاچه در شرایط بحرانی خشک شدن قرار دارد و دولت یازدهم برای نجات این حوضه آبی ستاد احیای دریاچه ارومیه را تشکیل داده است که این ستاد 27 پیشنهاد را در قالب مصوبه به تصویب رسانده است که اکر عملیاتی برخی از این مصوبات که مطالعاتی است آغاز شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: