تحقیقات «سروش رئیس بهرامی» و «جفری نیکس» در دانشگاه آلاباما در برمینگهام کارآیی بالای نوعی شیوه جدید برای تشخیص سرطان پروستات را نشان داده است.
تدبیر24: آخرین پیشرفت ها در شناسایی سرطان پروستات، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی و بیوپسی فراصوت ادغام-محور هستند که برای هر دوی بیمار و پزشک مزیت های فراوانی دارند.
«برنامه درمان شخصی سرطان پروستات» در دانشگاه آلاباما در برمینگهام دارای فناوری ادغام تصویربرداری ام آر آی-فراصوت است.
در حال حاضر، سروش رئیس بهرامی و همکارش جفری نیکس که هر دو استادیار این دانشگاه هستند، دو تن از معدود اورولوژیست های آمریکا هستند که می توانند از فناوری ام آر آی-فراصوت استفاده کنند.
این دو با همکاری یکدیگر پنج سال تجربه استفاده از این فناوری را داشته اند.
رئیس بهرامی و نیکس معتقدند این فناوری جدید، بیوپسی هدفمندی را ارائه می دهد. بیوپسی هدفمند، به نمونه گیری بافتی مستقیم از نواحی مشکوک مشاهده شده در ام آر آی گفته می شود و در تضاد با شیوه سنتی نمونه گیری نظام مند تصادفی است که اساسا کوکورانه و در نواحی مختلف پروستات اجرا می شود.
نیکس گفت: ما از ام آر آی پروستات را با شیوه فراصوت زمان واقعی بیوپسی های پروستات تصویرمحور، ادغام می کنیم. این امر می تواند سرطان پروستات را با دقت بالایی شناسایی کند و به طور دقیق جراحات نگران کننده ای که توسط ام آر آی تعریف می شوند، را هدف قرار دهد.
نیکس ادامه داد: چنین موضوعی شناسایی کلی سرطان را در مقایسه با بیوپسی استاندارد ارتقا می دهد. بررسی این شیوه جدید نشان داده که میزان شناسایی کلی سرطان و همچنین شانس شناسایی سرطان با خطر بالا را افزایش می دهد.
رئیس-بهرامی هم اظهار کرد: انتظار می رود این روش به ویژه برای مردانی کارآمد باشد که سابقه بیوپسی های منفی دارند و هنوز به دلیل سطح آنتی ژن سرطان افزایش یافته و تعریف نشده، مشکوک به سرطان هستند. این شیوه همچنین بیماران برای پروستات بزرگ مفید خواهد بود.
رئیس بهرامی و همکارش برای طی یک سال گذشته این شیوه را روی بیمارانشان تجربه کرده اند و نتایج آن بسیار موفقیت آمیز بوده است.
نیکس مدعی است این نخستین پیشرفت عمده در زمینه شناسایی سرطان پروستات برای بیش از 30 سال گذشته است و دستاوردی بسیار مهم تلقی می شود.
منبع: پایگاه اینترنتی دانشگاه آلاباما آمریکا