یک فعال دانشجویی دانشگاه بینالمللی قزوین با بیان اینکه وزارت علوم باید شفافسازی بیشتری را در زمینه بورسیهها به خرج میداد، گفت: ارائه اعداد و ارقام کافی نیست و هنوز برای جامعه دانشگاهی ابهاماتی وجود دارد.
تدبیر24: امیر ملکی افزود: برای مثال ما شاهد بودیم اعضای برخی از تشکلها درس نمیخوانند اما در رشتههای خوب در دانشگاههای خوب تهران قبول میشدند. این ابهام برای ما وجود دارد که آنها چگونه قبول شدند و آیا این افراد از رانت استفاده کردهاند یا خیر؟ زیرا این افراد هنوز هم در تشکلها حضور دارند و به عملکرد تشکلهای جناح مقابل خود ایراد میگیرند.
این فعال دانشجویی دانشگاه بینالمللی قزوین با تاکید بر اینکه باید سعی شود دیگر چنین اتفاقی نیفتد، افزود: باید قوانینی گذاشته شود که هیچ دولتی در آینده نتواند از آن سرپیچی کند. از طرفی دیگر اسامی افراد مخصوصا چهرههای خاص و نماینده تشکلها و مسئولان متخلف باید اعلام و از دانشگاه اخراج شوند.
وی ادامه داد: بزرگترین عاملی که باعث ترویج فساد میشود این است که جلوی فساد گرفته نشود. بنابراین باید با متخلفان برخورد جدی شود.
این فعال دانشجویی در ادامه اظهار کرد: افرادی که بورسیه دارند دارای رانت در وزارتخانه، مجلس و دولت بودهاند. قوه قضاییه باید پیگیر باشد که چه کسانی در این نهادها از قانون سرپیچی کردهاند. اگر قوه قضاییه در این امر ایستادگی کند، باید نه تنها با کسانی که از بورسیه غیرقانونی استفاده کردهاند برخورد کند بلکه با مسببان و افرادی که واسطه این امر بودهاند باید برخورد شود.
ملکی با تاکید بر اینکه گزارش بورسیهها باید به طور کامل به مردم اعلام شود، گفت: باید اسامی متخلفان اعلام شود تا مردم بدانند فردی که احتمالا میخواهد در آینده یک مقام مسئول و یا نماینده مجلس شود چه تخلفاتی انجام داده است. این منافع ملی است.
وی به تصمیمگیری هیات امنا در استخدام مربیان اشاره کرد و گفت: درخواست ما از هیات امنا این است که در استخدام مربیان، تخصص افراد را در نظر بگیرند و ملاک خود را فقط مدرک و محلی که مدرک از آن اخذ شده است را ملاک قرار ندهند. باید در استخدام مربیان مهارتهای مختلف فرد سنجیده شود.