تدبیر24:فردا دکتر نیلی احمد آبادی به صحن علنی مجلس می رود تا پس از دفاع از خود و بیان برنامه هایش برای وزارت علوم شانسش را برای اخذ رای اعتماد به عنوان سومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم بیازماید، شناسی که گرچه برخی رسانه های مخالف دولت سعی در کم نشان دادن آن دارند اما همچنان بالاست.
به گزارش خبرنگار سیاسی تدبیر24، اعلام نام نیلی احمد آبادی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم آنفدر دور از انتظار بود که تمام رشته های مخالفان دولت برای هجمه به گزینه های احتمالی پیشنهادی دولت برای وزات علوم را پنبه کرد. جریانی که با یکسری حاشیه پراکنی و جوسازی موفق به عزل فرجی دانا از وزارت علوم شده بود، در طول مدت سرپرستی نجفی بر وزارت علوم برای جمع آوری سند و مدرک علیه گزینه های احتمالی رییس جمهور تلاش کرد اما معرفی غیرمنتظره و دور از انتطار سرپرست دانشگاه تهران برای وزارت علوم تمام نقشه های افراطیون را خنثی کرد.
شیخ دیپلمات با معرفی نیلی هوشمندی و زرنگی اش را در حوزه سیاست داخلی هم به مخالفانش نشان داد تا به آنها در مقام عمل ثابت کند که سیاست ورزی بیش از آنکه نیازمند غوغاسالاری و هیاهو باشد با سکوت به نتیجه می رسد اما طیف اقلیت مجلس که معلوم نیست چه نانی به روغن بی ثباتی وزارت علوم انداخته این بارهم بی کار ننشسته و در فرصت محدود باقی مانده تا حضور نیلی در صحن مجلس با خبرسازی و خبرپراکنی به دنبال کاهش آرای گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم است.
نخستین بهانه این جریان اتهام فعالیت در حوادث پس از انتخابات سال 88 است. بهانه ای که از همان روزهای نخست رای اعتماد به کلیت کابینه از سوی شماری اندک در صحن مجلس شنیده می شد و همچنان همان افراد به بهانه فتنه بر سر مخالفان خود می کوبند. نمایندگانی که جز دو سه عضو کابینه مابقی دولتمردان را فعال فتنه و فتنه گر می دانند این بار هم دست به کار شده اند و پس از عدم رای اعتماد به میلی منفرد و عزل فرجی دانا با چماق فتنه قصد دارند تا با مرتبط کردن نیلی به وقایع 88 او را هم از حضور در کابینه منع کنند.
بهانه دیگر اقلیت تندرو، نداشتن سوابق اجرایی از سوی نیلی است. امری که گرچه تنها با مراجعه به سوابق نیلی و رزومه کاری اش می توان به بی اساس بودن آن پی برد اما سوال اینجاست که چرا این نمایندگان اینچنین با نگاهی سیاسی و جناحی به اسقبال گزینه دولت برای وزارت علوم رفته اند؟ نمایندگانی که امروز نیلی را به دلیل آنچه که نداشتن سابقه اجرایی کافی می خوانند، برای تصدی وزارت علوم نامناسب می دانند، چه توجیهی برای حمایتشان از کاندیدایی در انتخابات ریاست جمهوری دارند که تنها سمت اجرایی اش دبیری کوتاه مدت شورایعالی امنیت ملی و انجام چند مذاکره با آن نتایج با 5+1 است؟
بهانه سومی که البته با همراهی رسانه های افراطیون از آن برای عدم تمایلی کلیت مجلس با وزارت نیلی! یاد می شود هم جای تامل ندارد، آنان معتقدند وزیر پیشنهادی علوم برنامه ندارد! امری که تنها کافی است سرسپردگان رسانه ای جریان تندرو زحمت جستجویی ساده در موتورها جستجو را به خود بدهند تا لیست برنامه های نیلی برای هدایت وزارت علوم را پیدا کنند، از سوی دیگر همانطور که بارها رییس جمهور و معاون اول وی اعلام کرده اند بنا نبوده و نیست تا پس از استیضاح فرجی دانا در سیاست ها و مسیر این وزارتخانه تغییری ایجاد شود، در حقیقت حسن روحانی چاره ای جز انتخاب وزیری همسو با مطالبات دانشجویان و جامعه ندارد، روحانی که بارها تاکید کرده قول هایش را فراموش نکرده به خوبی می داند که اگر به وعده انتخاباتی اش درخصوص بازگشت نشاط به دانشگاه ها عمل نکند پایگاه عظیم اجتماعی اش در میان قشر دانشجو را از دست خواهد داد.
موضوعی که اتفاقا جریان مقابل دولت نیز با علم به آن به دنبال ایجاد تنش و بی ثباتی در وزارت علوم است، این جریان انگشت شمار در مجلس که روزگاری در دولت متبوع و مطبوعشان فضایی امنیتی و تک صدایی بر دانشگاه حاکم بود به خوبی می دانند که راه بی اعتمادی جریان دانشگاهی به دولت و کاهش پایگاه اجتماعی عظیم حسن روحانی در دانشگاه ها ایجاد بی ثباتی در این محیط های آموزشی است و برای رسیدن به این خواسته نیز چه راهی بهتر از ضربه زدن به وزارت علوم.
آنان که با غوغاسالاری و شایعه پراکنی به دنبال رای نیاوردن نیلی در صحن علنی مجلس هستند، سناریو دیگری نیز از ایشان به ذهن خطور می کند و آن ایجاد اختلاف میان دولت و مجلس است. این جریان به خوبی می داند که در انتخابات بعدی مجلس شانس چندانی برای تکیه دوباره بر صندلی های سبز رنگ بهارستان را ندارند. بنابراین به دنبال این هستند تا با القای اختلاف میان مجلس و دولت طیف اکثریت مجلس که از همراهان دولت نیز محسوب می شود در نظر مردم مانند خودشان تندرو قلمداد شوند تا امید مردم به خانه ملت کم شود.
فردا احتمالا نیلی همراه با رییس جمهور به صحن علنی مجلس می رود و نمایندگان مجلس فرصت چندانی برای صحبت با وی ندارند. گرچه نتایج دیدارها و مذاکرات وزیر پیشنهادی در اغلب جلسات مجلس مثبت ارزیابی شده اما بد نیست نمایندگان محترم کارنامه مدیریتی نیلی در چند ماه سرپرستی وزارت علوم را نیز بررسی کنند و از دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران در این باره پرس و جو کنند. بطور حتم نماد آموزش عالی کشور مشت مناسبی از نمونه خروار جریان دانشگاهی کشور خواهد بود تا با استناد به آن به وزارت نیلی رای مثبت دهند.