ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۸۸۱۵
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۶

700تقاضا برای دانش بنیان‌شدن

سرپرست امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: حدود 700 شرکت در نوبت تبدیل به شرکت های دانش بنیان هستند که فرآیند ارزیابی آنها آغاز شده است.
تدبیر24: دکتر سید محمد صاحبکار خراسانی به فعالیت 888 شرکت دانش بنیان ثبت شده در کشور اشاره کرد و گفت: شرکت ها ابتدا ثبت می شوند سپس مورد ارزیابی ما قرار می گیرند و بعد از تایید ما یک مجوز مدت دار دریافت می کنند.

وی افزود: در فرآیند ارزیابی ها از مجموع درخواست های رسیده، تعداد 888 شرکت را تایید کردیم که می توانند از مزایای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان استفاده کنند.

به گفته صاحبکار از میان شرکت هایی که به عنوان دانش بنیان تایید شده اند بیشترین آنها به ترتیب در حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات و بیوتکنولوژی و دارویی فعالیت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: عمده کاری که شرکت های دانش بنیان لازم است در شرایط کنونی انجام دهند مدیریت حرفه ای کسب و کار فناورانه است که باید اصول این مدیریت را یاد بگیرند، تمرین و عمل کنند.

صاحبکار ادامه داد: البته دولت هم باید بتواند متناسب با مراحل رشدی که یک شرکت طی می کند برای هرکدام یک از آنها یک برنامه و سیستم حمایتی خاص داشته باشد مثلا یک شرکت نوپا اقتضائات خاصی دارد که باید حمایت های خاص از آن صورت گیرد.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال اگر از یک شرکت نوپا یک سری حمایت هایی انجام دهیم که متناسب با نیاز آن نباشد حمایت را انجام دادیم، هزینه کردیم و زحمت کشیدیم اما در عمل به بدتر شدن وضعیت شرکت هم کمک کرده ایم.

سرپرست امور شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری اضافه کرد: یک شرکت باید در یک مرحله خاص وارد فرآیند گرفتن وام شود و اگر قبل از آن وام بگیرد هم منابع مالی را هدر می دهد و هم به یک بدهکار تبدیل می شود.

وی تلفیق وضعیت شرکت دانش بنیان و نوع حمایتی که باید از آن صورت بگیرد را یکی از سخت ترین کارهای اداره امور شرکت های دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری برشمرد و گفت: هرچند تلاش های زیادی در این زمینه کرده ایم اما کار اصلی که باید انجام دهیم این است که حمایت های متناسب با دوران رشد شرکت و وضعیت شرکت ارائه کنیم که امیدواریم بتوانیم آن را به خوبی انجام دهیم.

صاحبکار درخصوص سیاست های حمایتی شرکت های دانش بنیان نیز گفت: اعتبارات متفاوتی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان پیش بینی شده یکی از آنها در صندوق نوآوری و شکوفایی است و حجم منابعی که امسال برای حمایت از شرکت های دانش بنیان در بودجه صندوق دیده شده حدود هزار میلیارد تومان است.

وی پیگیری تحقق معافیت های مالیاتی و گمرگی شرکت های دانش بنیان را یکی از برنامه های اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: از آنجا که بعضی فرآیندها را برای اولین بار انجام می دهیم بنابراین شاید اجرای آن در ابتدای راه کمی سخت باشد اما پیگیری و حل این مشکلات را وظیفه خود می دانیم و در این مسیر تلاش می کنیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: