تدبیر24 : بردباری و نجابت روزنامهنگاران در دولت جدید هم هنوز در عمل، پاسخی درخور و شایسته نیافته است. البته در گفتار، برخی دولتمردان بهصورت موردی بر ضرورت محترمشمردن روزنامهنگاران و اصحاب رسانه تاکید ورزیدهاند، اما در مقیاس جمعی اقدامی که هم نشانه اراده دولت باشد و هم نتیجه تصمیم، منافع عموم اعضای صنف روزنامهنگار را شامل شود، مشاهده نشده است. توجه به رویداد زیر این سخن را بهتر توضیح میدهد. «محمود علوی وزیر اطلاعات» یکی از شرکتکنندگان در مراسم ترحیم مادر مکرمه سردار سرلشکر قاسم سلیمانی بود.
هنگام ورود وی به این مراسم، یکی از «خبرنگاران» خود را به وی نزدیک کرد تا سوالی بپرسد. اما در این حین یکی از محافظان مراسم برخوردی با خبرنگار مذکور داشت و مانع پرسیدن سوال شد. وزیر اطلاعات بلافاصله واکنش نشان داد و به آن فرد محافظ اعتراض کرد و گفت: شما حق نداری به «خبرنگاران» دست بزنید. اینها دوستان ما هستند. اگر در تیم ما بودی، از شما میخواستم که دیگر بهکارت ادامه ندهی. وزیر اطلاعات از خبرنگار مذکور دلجویی و سپس عذرخواهی کرد و خطاب به آن خبرنگار گفت: «این فرد جزو تیم حفاظت ما نیست.» این اقدام وزیر محترم اطلاعات البته شایسته ستایش است و امیدواریم که رعایت شأن خبرنگاران بههنگام انجام مسوولیت حرفهای خود به یک رویه عمومی و همیشگی در بین مسوولان و دولتمردان تبدیل شود، اما اتفاقا اقدامی که نشان دهد دولت جدید توجهی جدی و جامع و معطوف به حقوق همه اعضای صنف روزنامهنگاران و خبرنگاران و اصحاب رسانه دارد، به نحوی به تصمیم و اراده آقای علوی، وزیر محترم اطلاعات نیاز دارد.
چنانچه میدانیم ساختمان انجمن صنفی روزنامهنگاران در تیر سال 88 بر اساس شکایت یا درخواست وزارت اطلاعات و توسط دادستان وقت تهران (سعید مرتضوی) که در خصومت با مطبوعات و روزنامهنگاران فراتر از معمول عمل میکرد، پلمب شد. بستن دفتر انجمن اگر در فضای سیاسی- اجتماعی آن روز دلیل یا توجیه امنیتی داشت- که واقعا نداشت، چون انجمن اساسا بهدنبال اقدام سیاسی نبود- با فروکشکردن التهابها و هیجانهای سیاسی، دیگر ضرورتی بر بستهماندن دفتر وجود نداشته است. اما بهنحو شایستهای پیگیری و حل و فصل شود.