ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۸۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴

صادرات کدام چوب آزاد شد؟

صادرات چوب پس از یکسال ممنوعیت، از ابتدای هفته آزاد شد اما به دلیل اینکه میزان تولید چوب در ایران پایین بوده و سالانه تقریبا یک میلیون مترمکعب چوب از دیگر کشور‌ها وارد می‌شود، نمی‌توان انتظار صادرات بالا را داشت.
تدبیر24: به دلیل اینکه صادرات چوب فرآوری نشده انجام می‌شد، از آبان پارسال صادرات این محصول ممنوع شد. اکنون پس از یک سال طبق اعلام حسن علیدوستی، مدیرکل دفتر صادرات سازمان گمرگ، پیرو بخشنامه دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران، صادرات چوب به استثنای هیزم و زغال چوب، صرفا با ارائه مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و با رعایت سایر مقررات بلامانع است.

در این زمینه عبدلعظیم آقاجانی، دبیر انجمن صنایع چوب ایران گفت: با صادرات چوب فرآوری نشده مخالف هستیم و آنچه در حال حاضر آزاد شده صادرات چوب فرآوری شده است و از آنجاکه هیزم و زغال چوب قابلیت صادرات ندارند، همچنان منع قانونی دارند.

وی افزود: با توجه به اینکه صادرات چوب فرآوری نشده آسیب‌های زیادی را در حوزه اقتصادی به صنعت چوب وارد می‌کند این کار با ممنوعیت روبرو است.

آقاجانی با اشاره به اهمیت فرآوری در صنعت چوب اظهار کرد: هراندازه که بتوانیم روی مواد اولیه کار کنیم و ارزش افزوده آنها را افزایش دهیم، می‌توانیم در نتیجه آن موجب افزایش اشتغال و تولید نیز شویم.

پیش‌بینی صادرات 20 هزار مترمکعب چوب

دبیر انجمن صنایع چوب ایران در خصوص پیش‌بینی و میزان صادرات چوب گفت: در شرایطی که چوب فرآوری شده و فرآوری نشده با یکدیگر صادر می‌شدند، میزان صادرات حداکثر 40 هزار متر مکعب بود و می‌توان پیش‌بینی کرد که در شرایط کنونی این میزان به کمتر از 20 هزار مترمکعب برسد.

با توجه به اینکه ایران در تولید چوب با کمبود روبرو است و سال گذشته یک میلیون مترمکعب چوب از دیگر کشور‌ها وارد شده است انتظار می رود که تولید این محصول و تامین نیاز داخلی مورد توجه قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: