ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۸۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۰

رزمایش سایبری در 5استان کشور

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور از اجرای رزمایش پدافند سایبری در 5 استان کشور در روز پدافند سایبری خبر داد و گفت: در این رزمایش میزان پایداری در برابر تهدیدات سایبری دستگاه های اجرایی اندازه گیری می شود.
تدبیر24: سردار سرتیپ غلامرضا جلالی روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در حاشیه برگزاری نخستین نشست تخصصی پدافند غیرعامل و مدیریت شهری در دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: همچنین امروز رزمایش مرکز عملیات امنیت (SOC) در شرکت ارتباطات زیرساخت و برای نخستین بار انجام می شود.

امروز چهارشنبه به عنوان روز پدافند سایبری از هفته پدافند غیرعامل نامگذاری شده است.

هفته پدافند غیر عامل از روز شنبه سوم آبان ماه آغاز و تا جمعه نهم آبان ماه با شعار پدافند غیرعامل، مصونیت بخشی با عزم ملی و مدیریت جهادی برگزار می شود.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین یکی از راهبردهای این سازمان را استفاده از محصولات بومی، در دستگاه های حساس عنوان کرد و گفت: دفاع سایبری بدون محصول بومی بی معنا است، از این رو به دلیل پیچیدگی های سامانه های موجود آیین نامه ای تصویب شده که طی آن دستگاه های حیاتی و حساس اجرایی کشور باید از فناوری های داخلی استفاده کنند و در صورت نبود محصول داخلی باید محصول موردنظر مجوزهایی را از سازمان پدافند سایبری دریافت کنند.

دکتر جلالی افزود: همچنین مرکز پدافند سایبری به ساماندهی تولید و رشد صنعت بومی پرداخته است.

** اسکادای بومی تهیه شد

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تولید اسکادای بومی به عنوان یکی از محصولات استراتژیک امنیتی کشور خبر داد و گفت: این محصول با تشکیل کنسرسیومی از شرکت های دانش بنیان داخلی تولید شده و اکنون از مراحل ثبت عبور کرده است.

جلالی پیشتر گفته بود از سال گذشته بر روی محصول اسکادا که محصولی استراتژیک در فضای سایبری است و در بیشتر تاسیسات زیرساخت حیاتی کشور از آن استفاده می شود، متمرکز شدیم. این محصول را به کنسرسیوم داخلی به تولید بومی رسانده ایم و هم اکنون اسکادای امن و بومی در دو طرح در حال به کارگیری است.

وی افزود: همچنین قرار است محصولات دانش بنیانی از جمله ضد بدافزار، سوییچ و روتر (مسیریاب) در کشور و با کمک شرکت های داخلی تهیه شود.

وی خاطرنشان کرد: مرکز پدافند سایبری بر روند تولید این محصولات نظارت می کند و قرار است پروانه بهره برداری از محصولات یاد شده را صادر کند.

***ایجاد رشته پدافند سایبری در مقطع دکتری

جلالی در بخش دیگری از سخنان خود از ایجاد رشته پدافند سایبری در مقطع دکتری در دانشگاه عالی دفاع ملی خبر داد و گفت: همچنین در راستای تولید دانش و آموزش رشته پدافند سایبری در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های مالک اشتر و امام حسین(ع) و با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: امروزه ما در تولید علم و تعریف نظریه دفاعی در حوزه سایبری موفق عمل کرده ایم و صاحب نظریه دفاع سایبری منححصر به فرد هستیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل اظهار همچنین از تنظیم مبانی نظری پدافند سایبری در کشور خبر داد و گفت: این مبانی در قالب یک سند راهبردی ارایه شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: