یک دانشجوی مبتکر هلندی نمونه اولیه یک آمبولانس پرنده را رونمایی کرده است که احتمال زنده ماندن در مبتلایان به حمله قلبی را از هشت به 80 درصد افزایش می دهد.
تدبیر24: این آمبولانس پرنده در واقع یک هواپیمای بدون سرنشین است که می تواند یک دفیبریلاتور (دستگاه الکتروشوک قلبی) را در مدت یک دقیقه به بیماری که در یک منطقه به مساحت 12 کیلومتر مربعی قرار دارد، برساند.
«آلک مونت» ابداع کننده این آمبولانس که فارغ التحصیل رشته مهندسی است ،می گوید: این هواپیما می تواند تا سرعت 100 کیلومتر در ساعت پرواز کند.
این هواپیما پرنده همانند سایر وسایل نقلیه خدمات اضطراری در هلند به رنگ زرد است و با کمک شش ملخ پرواز می کند.
این هواپیما می تواند تا چهار کیلوگرم بار که در این مورد یک دستگاه الکتروشوک قلبی است را با خود حمل کند.
هر سال حدود 800 هزار نفر در اتحادیه اروپا به ایست قلبی مبتلا می شوند و تنها 8 درصد آنها نجات پیدا می کنند و دلیل اصلی آن زمان واکنش نسبتا طولانی حدود 10 دقیقه ای سرویس های خدمات اضطراری برای رسیدن به بیمار است؛ در حالی که مرگ مغزی و مرگ و میر در مدت چهار تا شش دقیقه رخ می دهد.
این هواپیمای بدون سرنشین تماس های اضطراری تلفنی را که با تلفن همراه برقرار می شود ردیابی کرده و از سامانه جی.پی.اس برای حرکت استفاده می کند.
زمانی که این آمبولانس هواپیما در صحنه امداد حضور دارد یک اپراتور مانند یک امدادگر می تواند از طریق دوربین تعبیه شده در این هواپیما که به اتاق کنترل متصل است، افرادی را که در حال کمک به بیمار هستند مشاهده کرده، با آنها صحبت کند و به آنها دستورالعمل بدهد.
این آمبولانس هواپیما که نمونه اولیه آن رونمایی شده است، توجه سرویس های خدمات اضطراری را در هلند به خود جلب کرده است.
منبع: ساینس