ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲

اطلاع رسانی به روز، جایی برای رسانه های معاند نمی گذارد

می بایست رسانه را به عنوان یک رساننده معنی کرد و از منظر رسانندگی و توزیع کنندگی آنرا بررسی کرد،و دلیل آن اینست که رسانه توزیع کننده عادلانه اخبار، اطلاعات و نیازهای فرهنگی و مدنی یک جامعه است.
تدبیر24: جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون و عضو اسبق شورای عالی انقلاب فرهنگی رسانه ها را تجلی وجدان و دانشدر جامعه دانست و گفت: رسانه ها تجلی وجدان، دانش، آگاهی و میل به زندگی سالم و آرام در جامعه است و بشرط صحیح فعالیت کردن باعث اعتماد جامعه به دولت و حکومت است.
بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در مورد وظایف یک رسانه خاطرنشان کرد: مهم ترین وظیفه رسانه توزیع عادلانه اخبار و اتفاقات است و این شاید ساده ترین لفظ و واژه برای تعریف وظایف یک رسانه است چرا که بنا بر گفته "مک یوهان" رسانه تاثیری مضاعف و بسیار پررنگتری نسبت به اصل خبر دارد و بسیار فراتر از اخبار منتشر شده عمل می کند.
امروزه یک رسانه به دور از خبر منتشر شده می تواند کنترل فکری و فرهنگی شهروندان را در اختیار داشته باشد، رسانه می تواند تشدید کننده و یا کند کننده حرکت های اجتماعی یک جامعه باشد.
وی همچنین درباره تاثیرگذاری رسانه در جامعه گفت: رسانه بشرطی که به وظیفه خود عمل کند می تواند اسباب توسعه اقتصادی سیاسی اجتماع و فرهنگی یک جامعه باشد چرا که رسانه می تواند با تبیین و شفاف سازی حوادث و اتفاقات روز، جامعه را برای مقابله با دشمن یا همسو شدن با منافع ملی هماهنگ کند.
الماسی در ادامه با تعریف واژه رسانه به عنوان رساننده گفت: شاید برای روشنتر شدن معنی و مفهوم رسانه در جامعه می بایست رسانه را به عنوان یک رساننده معنی کرد و از منظر رسانندگی و توزیع کنندگی آنرا بررسی کرد،و دلیل آن اینست که رسانه توزیع کننده عادلانه اخبار، اطلاعات و نیازهای فرهنگی و مدنی یک جامعه است.
عضو اسبق شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به نقش رسانه های غربی در صورت عدم انعکاس درست اخبار در رسانه های داخلی اشاره کرد و گفت: مطمئننا وقتی رسانه های داخلی در انعکاس اخبار و رویدادها نتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند، رسانه های بیگانه که بعضا مخالف آرامش و آسایش جامعه ما هستند براحتی با مدیریت اخبار و اطلاعات نادرست وارد عمل می شوند و باعث تشویش افکار و اذهان عمومی می شوند، تنها راه مقابله با چنین اتفاقی رصد کردن و اطلاع رسانی به روز و دقیق است که جایی برای این حرکتهای رسانه های معاند نمی گذارد.
روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح دانش و فرهنگ جامعه برای مقابله با هجوم رسانه های غربی و اشاعه اخبار ضد و نقیض یکی دیگر از مهمترین وظایف رسانه است، چرا که بسته به نوع اطلاع رسانی و خبر باعث تحریک، تهییج و یا آرام کردن افکار و اذهان عمومی نسبت به اتفاقات و حوادث روز است.
جهانگیر الماسی در پایان با انتقاد از عدم انتشار اخبار اتفاقات و حوادث روز گفت: متاسفانه بعضی ها با نظریه عدم اطلاع رسانی به مخاطب، اجازه تفکر و تدبر و فهم را به مخاطب نمی دهند و از این مساله که مخاطب دارای شعور و درک است غافلند، غافل از اینکه این تفکر توامان رسانه و مخاطب در پی هدف مقدس دفاع از کیان و اعتقادات می باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: