ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۹۱۱۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴

سریعترین ریزتراشه جهان در گینس

محققان یک شرکت هوافضا و ساخت تجهیزات نظامی در آمریکا، موفق به ساخت سریعترین ریز تراشه جهان به اندازه یک دانه نمک و ثبت آن در کتاب رکوردهای گینس شدند.
تدبیر24: این تراشه (مدار مجتمع) جدید، نوعی تقویت کننده سیگنال است و یک تریلیون بار در دقیقه می چرخد (تراهرتز). مقامات این شرکت آمریکایی اذعان کرده اند که عملکرد این ریز تراشه 150 میلیارد بار سریعتر از رکورد تراشه قبلی این شرکت است که در سال 2012 ارایه شد. این ریزتراشه برای اهداف نظامی طراحی شده و هزینه آن توسط آژانس تحقیقات پیشرفته دفاعی (DARPA) تامین شده است. یکی از مقامات (DARPA) گفته است که مهمترین ویژگی های این پردازنده تراهرتزی، شبکه های ارتباطی با ظرفیت فوق العاده و سیستم تصویربرداری یا وضوح بالاست. این ریزتراشه مجهز به یک اسپکترومتر است که می تواند مواد شیمیایی سمی و منفجره را شناسایی کند.

یکی از مهمترین قابلیت های این ریزتراشه، تقویت کننده سیگنال است که برای تولید و شناسایی سیگنال های فرکانس بالا ضروری است.

مدیر برنامه نویسی این پروژه گفته است که اگر این ریزتراشه را به ماشین تشبیه کنیم، سرعت آن 51.500 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.

سیستم تصویربرداری این ریزتراشه در طیف الکترومغناطیسی بین فرکانس های مایکروویو و نورمریی کار می کند؛ بنابراین به راحتی می تواند در مه یا دود غلیظ نفوذ کند.

مدتی پیش ناسا به آزمایش فناوری تراهرتزی اقدام کرد که هدف آن اندازه گیری آب در جو بود. موشک حاوی این تکنولوژی مدت کوتاهی پس از پرتاب منفجر شد و این آزمایش ناتمام ماند.

منبع: ساینس
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: