تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۳۹۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱

کاهش شاخص بورس باتصمیمات نادرست

بازار سرمایه پیشخوان اقتصاد کشور است، بنابراین باید علت افت و خیز‌های آن مورد بررسی قرار گیرد، چون این بازار معلول تغییر و تحولات نظام اقتصادی کشور است،
تدبیر24: محمد حسن‌نژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ابتدای برنامه مناظره که با حضور نمایندگان سازمان بورس و اوراق بهادار، مجلس شورای اسلامی، اساتید و اقتصاددانان و خبرنگاران بازار سرمایه با موضوع "دلایل نوسانات 10 ماهه اخیر شاخص بورس" از شبکه یک سیما پخش شد، گفت: تصمیمات مجلس و دولت در موضوع خوراک پتروشیمی‌ها اشتباه بود به طوریکه برای کسب درآمد 2 هزار میلیارد تومانی، 104 هزار میلیارد تومان ارزش بازار سرمایه کاهش یافت.

حسن‌نژاد با بیان اینکه 80 درصد ذینفعان بازار سرمایه مردم عادی هستند، افزود: تصمیمات نادرست دولت و مجلس باعث شد تا شاخص بورس کاهش پیدا کند در حالی که از نظر من، موفق ترین بازار در 10 سال گذشته بورس ایران بوده است.

مدیرعامل بورس انرژی و نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار در این برنامه گفت: اگر خواسته باشیم درباره بازار سرمایه صحبت کنیم باید به اقتصاد توجه کنیم زیرا بهره‌ وری در اقتصاد سالم با بهره‌گیری از بازارهای اوراق بهادار ایجاد می‌شود.

سید علی حسینی با تاکید بر اینکه، بورس تخصیص بهینه منابع را امکان‌پذیر می‌کند، اظهار کرد: بورس ایران در چند سال گذشته نه تنها از نظر شاخص‌ها، بلکه از ابعاد مختلف تحولات خوبی داشته که البته منشا آن تصویب قانون اوراق بهادار است.

نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار در این برنامه با اشاره به نوسانات اخیر بورس گفت: نوسان ذات بازار سرمایه است البته نوسان‌های خارج از عرف باید عارضه‌ یابی شود.

حسینی افزود: سود شرکت‌ها در سال 1392 حدود 70 هزار میلیارد تومان و در سال جاری 75 هزار میلیارد تومان بوده است. معاملات بورس در سال 1392 حدود 400 میلیارد تومان بود که این رقم نسبت به سال‌های قبل قابل مقایسه نیست.

مدیرعامل بورس انرژی تاکید کرد: بررسی بورس در فاصله 9 یا 10 ماهه که شاخص آن با افت شاخص مواجه بوده است، درست نیست.

حسینی با اشاره به ایجاد صندوق توسعه بازار سرمایه و راه‌ اندازی بازار بلوک گفت: حضور دولت و مجلس در بازار سرمایه نباید به گونه‌ای باشد که نظم طبیعی بازار را بر هم بزند.

وی اظهار کرد: بعد از اتفاقات اواخر سال گذشته، بازار جهانی سنگ آهن با کاهش بسیار شدید قیمتی مواجه شد ضمن آنکه شرکت ها در حوزه فروش سیمان نیز با مشکلاتی مواجه هستند و قیمت نفت نیز در یک سال گذشته نزولی شد لذا این عوامل به بازار سرمایه فشار آورده است.

وی با بیان اینکه به افرادی که در ماه‌های گذشته سرمایه‌های خود را در بورس از دست داده‌اند، حق می‌دهیم، گفت: مدیران بورس دغدغه سهامداران را دارند و همواره چه در دوران اوج رشد و چه در روزهای رکود به سرمایه‌گذاران توصیه های لازم را داشته اند و تأکید همه مدیران و مسوولان این است که سرمایه گذاران منابع آزاد خود را وارد بورس کنند.

علیرضا عسگری مارانی، مدیرعامل شرکت ملی سرمایه‌گذاری ایران در این برنامه گفت: دلیل اصلی نارضایتی مردم ریسک‌های سیستماتیکی بود که به بازار سرمایه وارد شد و این بازار را تحت تاثیر قرار داد.

وی با تاکید بر اینکه باید قوانین دائمی برای حمایت از سرمایه‌ گذاری داشته باشیم تا ریسک وارده در بازار کم شود، عنوان کرد: ارزش بازار باید همگام با تولید ناخالص ملی حرکت کند.

مدیر عامل شرکت ملی سرمایه‌گذاری ایران در ادامه سخنان خود گفت: صنعت خودرو یکی از موضوع‌ هایی بود که توانست رشد اقتصادی کشور را مثبت کند.

عسگری مارانی اظهار کرد: سود شرکت‌های بورسی و فرابورسی در سال جاری بالغ بر 75 هزار میلیارد تومان بوده است. بازار سرمایه ظرفیت های زیادی برای رشد دارد و می تواند نقدینگی مورد نظر صنعت و اقتصاد را تامین کند.

وی تاکید کرد: تا زمانی که نابرابری و شرایط نامتعادل در بازار پول وجود داشته باشد، مشکلات بازار سرمایه برطرف نخواهد شد.

عسگری مارانی با تاکید بر رفع نابرابری های میان بازار سرمایه و پول افزود: بازار سرمایه قبل از کسب هرگونه سودی موظف است 25 درصد مالیات پرداخت کند در حالی که در بازار پول اینگونه نیست.

رضا راعی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در این برنامه گفت: بازار سرمایه پیشخوان اقتصاد کشور است و لذا باید علت افت و خیز‌ها را در این زمینه بررسی کنیم و از طرف دیگر بازار سرمایه تنها از اقتصاد سرمنشأ نمی گیرد بلکه مسائلی مانند سیاست، قانون و فرهنگ کشور بر آن اثر می‌گذارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه معمولا فقط معلول‌ها را در بازار سرمایه در نظر می‌گیریم، به ارتباط بازار سرمایه با سایر بازارها اشاره کرد و گفت: بسیاری از تصمیمات در بازار پول، ارز و مانند آن تاثیرگذار است و لذا نرخ سود بانکی اثرات قابل ملاحظه‌ای در این بازار می‌گذارد که باید به آن توجه کرد.

وی خواستار سیاست‌گذاری و نظارت دولت در بازار سرمایه شد و گفت: در چنین شرایطی آثار مثبت را در اقتصاد کشور می توان ملاحظه کرد.

راعی در پاسخ به این سوال بینندگان مبنی بر اینکه چرا به جای قطع وابستگی از نفت بر وابستگی از این منابع تاکید می کند گفت: من کاملا موافق قطع وابستگی از نفت هستم اما برای این کار باید زیر ساخت لازم ایجاد شود.

بهمن آرمان، مدیر اسبق مطالعات اقتصادی بورس تهران در این برنامه به رقابت پذیر نبودن قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی با همسایه ها و حتی کشورهای صنعتی پرداخت و گفت: قیمت 13 سنتی برای خوراک واحدهای پتروشیمی‌ در مقایسه با کشورهای همسایه و حتی صنعتی بسیار بالاست.

وی در پاسخ به اینکه ارزان فروشی خوراک نوعی رانت محسوب می شود، افزود: در سایر کشورها به بخش تولید یارانه داده می‌شود و حمایت از تولید آن هم در صنعت پتروشیمی که در تولید ناخالص ملی اثر قابل توجهی دارد، رانت محسوب نمی‌شود.

آرمان با اشاره به اینکه ایران بزرگترین دارنده گاز در جهان است، تصریح کرد: با وجود آنکه ایران بزرگترین تولیدکننده گاز است اما نرخ تعیین شده خوراک پتروشیمی در کشور نسبت به سایر کشورها بالاست.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: