ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۳۹۱۴۸
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶

ساخت معده مینیاتوری اندازه کنجد

متخصصان مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سینسیناتی آمریکا با استفاده از سلول های بنیادی موفق به ساخت معده مینیاتوری شدند.
تدبیر24: این معده مینیاتوری به اندازه یک دانه کنجد است ولی تمام عملکرد های معده طبیعی را تقلید می کند.

برای رشد این اندام کوچک، دانشمندان سلول های بنیادی انسان را جمع آوری کرده اند و آنان را در محیطی شبیه به رحم انسان قرار داده و پروتئین و هورمون های خاصی به آن تزریق کرده اند. رشد این معده کوچک حدود 34 روز طول کشیده است.

عملکرد این معده کوچک دقیقا مشابه معده واقعی است و دانشمندان برای انجام آزمایش های گوناگون از آن به عنوان میزبان باکتری های دستگاه گوارشی استفاده کرده اند.

این دستاورد ارزشمند علاوه بر کمک به درک بهتر عملکرد این اندام، اطلاعات ارزشمندی را در زمینه بیماری های مرتبط با معده از جمله زخم و سرطان در اختیار محققان قرار داده است.

سرطان معده دومین سرطان کشنده محسوب می شود. بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، از آغاز سال 2014 تاکنون، حدود 22 هزار نفر در آمریکا به این عارضه مبتلا شده اند که 14 هزار نفر مرد و 8 هزار نفرشان زن بوده اند.

سالانه حدود 11 هزار نفر بر اثر این عارضه جان خود را در آمریکا از دست می دهند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.

منبع: نیچر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: