ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۱۶
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۸
100 هزار میلیارد تومان

دولت به بیمه ها بدهکار است

متاسفانه دولت به سازمان تامین اجتماعی حدود یکصدهزار میلیار تومان بدهکاراست و ممکن است صندوق بازنشستگی کشور در آینده حتی برای پرداخت حقوق بازنشستگان دچار مشکل شود که این موضوع بسیار نگران کننده است.

تدبیر24: ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص میزان رقم بدهی دولت به بیمه تامین اجتماعی گفت: متاسفانه دولت به سازمان تامین اجتماعی حدود یکصدهزار میلیار تومان بدهکاراست و ممکن است صندوق بازنشستگی کشور در آینده حتی برای پرداخت حقوق بازنشستگان دچار مشکل شود که این موضوع بسیار نگران کننده است.

وی درباره این بدهی نجومی توضیح داد :البته ما ازدوران جنگ شاهد این روند بودیم ولی در سالهای اخیر با انباشته شدن بدهی ها ازسال های قبل و عدم تسویه آنها که نتیجه دلایلی مانند ایجاد تکالیف غیرکارشناسی برای سازمان تامین اجتماعی و همینطور بالا بودن نرخ تورم که دولت را مجاب کرد برای حمایت از کارکنان بازنشستگان و مستمری بگیران دست به افزایش حقوق بزند و این امر نیز باعث بوجود آمدن تعهدات بیشتری شد ؛ به طوری که تنها از ۲۰هزار میلیارد تومان بدهی سال ۹۱ به سازمان تامین اجتماعی ، ۶ الی ۷ هزار  میلیارد تومان نشات گرفته از همین افزایش دستمزدها بود.

وی درباره اینکه چرا دولت قادر به پرداخت بدهی بیمارستان ها نیست به پیشی گرفتن مخارج از منابع سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت : همین واگذاری سهام های صورت گرفته و استخدام های غیرقانونی انجام شده ومسائلی از این دست در بروز بدهی قابل اعتنا به بخش دارو و درمان و بیمارستانها نقش داشته اند.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درخصوص اینکه چه زمانی این بدهی ها تسویه می شود گفت : امکان زیادی برای تسویه در آینده نزدیک متصور نیستم و دولت می بایست منابع خود را مدیریت کند.

ندیمی در پاسخ به سوال دیگر تراز که از او پرسید" آیا نمایندگان مجلس از وضعیت خدمت رسانی بیمارستانهای دولتی رضایت دارند "این گونه پاسخ داد:" راه اندازی بیمارستانهای خصوصی اتفاق فرخنده یی بود که باعث بهبود کیفیت و وضعیت خدمات رسانی  بیمارستانهای دولتی گردید ؛ زیرا با سرازیر شدن بیماران قشرمرفه به بیمارستانهای خصوصی موقعیت برای خدمات رسانی به اقشارکم درآمد در بیمارستانهای دولتی فراهم شد . اما وضعیت آن گونه که باید باشد نیست !"

وی در ادامه به مشکلات بیمارستانهای دولتی اشاره کرد و گفت : فرسوده بودن تجهیزات ، کهنه بودن ساختمان بیمارستان های دولتی  و مشکلات گسترده در بخش اورژانس و کمبود در آمبولانس و... از جمله مواردی است که باید دولت جدید توجه ویژه ای به آنها کند.

منبع: ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

 

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: