ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۳۹۲۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱

هشدار سازمان ملل به بورکینافاسو

فرستاده سازمان ملل متحد امروز (یکشنبه) هشدار داد، در صورتی که ارتش بورکینافاسو قدرت را در این کشور به دست بگیرد، با تحریم های بین المللی مواجه خواهد شد.
تدبیر24: 'محمد بن شمباس' فرستاده سازمان ملل در غرب آفریقا که اندکی پس از ملاقات با برخی شخصیت های برجسته ارتش، از طرف گروه میانجی سه جانبه متشکل از سازمان ملل، نمایندگان اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی غرب آفریقا سخن می گفت، تصریح کرد: امیدواریم که هدایت انتقال سیاسی را غیرنظامیان به دست بگیرند و مطابق اصول قانون اساسی رفتار کنند؛ در غیر این صورت تبعات کاملا مشخص است، هرچند ما به هیچ عنوان نمی خواهیم مجبور شویم که بورکینافاسو را تحت تحریم قرار دهیم.

وی با اشاره به فرماندهان عالی رتبه ارتش بورکینافاسو، گفت: آن ها تایید کردند که پیام ما را به روشنی گرفته اند.

به موجب قانون اساسی این کشور، رییس پارلمان باید رهبری دولت انتقالی را بر عهده بگیرد.

روز جمعه 'بلز کامپائوره' رییس جمهوری بورکینافاسو به دنبال اعتراض های وسیعی که در واکنش به تلاش وی برای باقی ماندن بر مسند قدرت صورت گرفت، از سمتش استعفا داد.

وی قصد داشت با تغییر قانون اساسی، حکومت 27 ساله اش را تمدید کند.

به دنبال این کناره گیری، 'اسحاق زیدا' از افسران ارشد گارد ریاست جمهوری ارتش کشور بورکینافاسو، روز شنبه خود را رییس جمهوری این کشور خواند.

پیشتر نیز 'هانوره ترائوره' رییس ستاد مشترک ارتش بورکینافاسو خود را رییس جمهوری موقت این کشور اعلام کرده بود.

مقام های ارشد ارتش بورکینافاسو از زیدا حمایت کرده اند.

اتحادیه آفریقا روز گذشته (شنبه) ارتش بورکینافاسو را به تسلیم در برابر اراده مقام های مدنی این کشور فراخواند و بر لزوم انتقال قدرت به شیوه غیرنظامی تاکید کرد.

رهبران احزاب مخالف و فعالان بورکینافاسو نیز با صدور بیانیه ای به ارتش درباره به دست گرفتن قدرت هشدار داده و خواستار 'انتقالی دمکراتیک و غیرنظامی' شدند.

در این بیانیه آمده است: پیروزی حاصل از این قیام مردمی متعلق به ملت بورکینافاسو و وظیفه مدیریت انتقال حق مردم است و ارتش تحت هیچ شرایطی نمی تواند آن را مصادره کند.

مخالفان همچنین مردم را به برپایی تظاهراتی گسترده در روز یکشنبه در مکانی که 'میدان انقلاب' لقب گرفته است، فراخواندند.

بورکینافاسو واقع در غرب آفریقا، با وجود برخورداری از منابع معدنی ارزشمند، یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.

این کشور که بیش از 17 میلیون نفر جمعیت دارد، در سال 1960 از استعمار فرانسه آزاد شد و به استقلال رسید.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: