ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۱

انگلیس پیش شرط نگذارد

عراقچی در گفت‌وگوی تفصیلی با تسنیم مطرح کرد
انگلیس به‌جای گذاشتن پیش‌شرط، بهتر است بر حل مشکلات اساسی ژنو۲ متمرکز شود
خبرگزاری تسنیم: سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به سخنان وزیر خارجه انگلیس تأکید کرد که دولت انگلیس به‌جای گذاشتن پیش‌شرط برای ایران، بهتر است که برای حل مشکلات و دشواری‌های موجود در راه برگزاری اجلاس ژنو۲ چاره‌اندیشی کند.
سیدعباس عراقچی، سخنگو و معاون وزارت امور خارجه کشورمان با حضور در خبرگزاری بین‌المللی تسنیم، در گفت‌وگویی تفصیلی به مهمترین مسائل سیاست خارجی کشور و موضوع انقلاب‌های منطقه و آخرین تحولات بیداری اسلامی پرداخت.
وی در مورد پرونده هسته‌ای ایران و آینده مذاکرات با 1+5 گفت: جمهوری اسلامی ایران در یک مقطعی برای پاسخگویی به اتهامات مطروحه و روشنگری برای جامعه جهانی همکاری صادقانه و گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهایی که متقاضی مذاکره با ایران بودند، حتی فراتر از تعهدات قانونی خود، داشت و در کمال حسن نیت سعی کرد برنامه هسته‌ای خود را در معرض بازرسی قرار داده روشنگری کند اما طرف مقابل با حسن نیت وارد نشد و نیت واقعی او توقف برنامه هسته‌ای ایران بود. لذا جمهوری اسلامی ایران زمانی که عدم حسن نیت طرف غربی را دید تصمیم گرفت مسیر را عوض کند.
عراقچی افزود: ما هیچ‌گاه از چارچوب ان.پی.تی. فراتر نرفته و همواره طبق مقررات بین‌المللی عمل کرده‌ایم و توانسته‌ایم در طول سالهای اخیر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را گسترش داده حقوق خود را در صحنه عمل تثبیت نماییم. لذا هم اکنون هم در بخش‌ تأسیسات مورد نیاز، هم در تولید مواد و هم در عرصه فناوری به بسیاری از خواسته‌های خود دست پیدا کرده‌ایم. در عین حال هیچ‌گاه از مذاکره رویگردانی نکرده‌ایم و همواره آماده مذاکرات بوده و هستیم.
وی در مورد تحولات اخیر مصر و مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد آن اظهار داشت: از عمده‌ترین دلایل تحولات اخیر مصر اشتباهات متعدد و برخی بی‌تدبیری اخوان المسلمین و شخص آقای محمد مرسی بود که به نارضایتی مردم دامن زد. آقای مرسی در عرصه داخلی و سیاست خارجی برخی اشتباهات راهبردی را مرتکب شد و نتوانست مرز دوست و دشمن را به‌درستی تشخیص دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تصمیم مردم مصر احترام می‌گزارد و ما معتقدیم خواسته‌های مشروع مردم مصر باید برآورده شود. در عین حال مخالف تنش و درگیری هستیم. معتقدیم اختلافات موجود از طریق گفت‌وگو بین همه طرفها حل و فصل شود. ما از نزدیک در حال رصد و ارزیابی تحولات هستیم. در مورد روابط آتی ایران و مصر در حال حاضر نمی‌بایست قضاوت‌هایی پیش از موعد داشت.
عراقچی در مورد اجلاس ژنو و پیش‌شرط ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس برای حضور ایران اظهار داشت: برگزاری ژنو2 در حال حاضر با مشکلات متعددی روبه‌رو است و قبل از اینکه به موضوع نحوه مشارکت ایران پرداخته شود، باید در مورد نحوه حل این مشکلات، مانند زمان، دستور کار و گروه‌های معارض شرکت کننده فکر اساسی شود. به دولت انگلیس هم توصیه می‌کنیم به‌جای گذاشتن پیش‌شرط برای ایران، به‌فکر چاره اندیشی برای حل مشکلات مهمی که در راه تشکیل اجلاس ژنو2 وجود دارد، باشد.
وی همچنین در مورد جاسوسی آمریکا از مردم خود و کشورهای دیگر و ورود دولت آن کشور به حریم خصوصی افراد که نقض آشکار حقوق بشر است، خاطرنشان کرد: این موضوع ماهیت سلطه‌گری دولت آمریکا را نشان می‌دهد. برای ما البته این اخبار تازگی نداشت و ماهیت استکباری آمریکا و اقدامات ضدبشری آن برای ما روشن بود. اکنون افکار عمومی جهانی نیز هرروز بیشتر با ماهیت سیاستهای آمریکا آشنا می‌شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه چه‌کسی سکان وزارت خارجه را به‌عهده خواهد گرفت و اینکه گمانه زنی‌هایی وجود دارد که واعظی یا ظریف سکان دستگاه دیپلماسی کشور را در دولت یازدهم در اختیار داشته باشند، توضیحات و اطلاعاتی ارائه کرد.
گفت‌وگوی تفصیلی با سخنگوی وزارت خارجه کشورمان متعاقباً منتشر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: