ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 24
کد خبر: ۳۹۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۹

افزایش روابط تجاری ایران و آلمان

پایگاه اینترنتی صدای آلمان(دویچه وله) نوشت:حجم صادرات آلمان به ایران جهشی چشمگیر داشته و در هشت ماه سال جاری میلادی حدود 33 درصد افزایش یافته است.
تدبیر24: کارشناسان اقتصادی کاهش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را از دلایل اصلی این روند ارزیابی کرده اند.

میزان صادارت آلمان به ایران از ماه ژانویه تا اوت سال جاری میلادی 7 /32 درصد در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال 2013 افزایش یافته است.

طبق اعلام اداره کل آمار آلمان حجم صادرات آلمان به ایران در طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون یورو است.

'ینس ناگل' کارشناس اقتصادی در 'اتحادیه سراسری عمده فروشی، تجارت خارجی و سرویس های خدماتی آلمان' کاهش ابعاد تحریم ها علیه جمهوری اسلامی از آغاز سال جاری را از جمله دلایل این روند دانست و گفت:گام های کوچکی که در راستای کاهش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی برداشته شده، اهرمی بزرگ را به حرکت درآورده اند.

وی تصریح کرد: برخی کشتی های اروپایی بار دیگر دست به حمل نفت ایران زده و افزون بر این تراکنش های بانکی نیز کمی آسان تر شده است.

وی افزود: آلمان از دیر باز مهم ترین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و اقتصاد آلمان نیز می تواند از تنش زدایی در بحث تحریم ها سود ویژه ای ببرد.

طبق اظهارات این کارشناس اقتصادی بخش اعظم صادارت آلمان به ایران ماشین آلات، خودرو و مواد شیمیایی ساخت آلمان را در برمی گرفت و آلمان نیز از ایران بیش از همه مواد خام، محصولات کشاورزی و سوخت وارد کرده است.

به اعتقاد ناگل، ایران در دهه های گذشته در عرصه تجارت جهانی منزوی بود و از این رو نیاز شدیدی به سرمایه گذاری در ایجاد زیرساختار، تأسیسات صنعتی و صنعت نفت دارد.

وی خاطرنشان کرد: روند آتی مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی بستگی به تحولات سیاسی دارد.

او به دشواری انجام پرداخت ها اشاره کرد و گفت: بانک ها در صورت نقض تحریم ها علیه جمهوری اسلامی همچنان از سوی آمریکا مورد مجازات قرار می گیرند.

دویچه وله در ادامه افزود: با نزدیک شدن به ضرب الاجل 24 نوامبر (3 آذر) برای دست یابی به توافق نهایی شش قدرت جهانی با جمهوری اسلامی٬ اظهارنظرها و تلاش های دیپلماتیک نیز افزایش یافته است.

فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه (3 سپتامبر) در پایان سفرش به اندونزی به مساله گفت و گوهای اتمی با مقام های ایران پرداخت و هشدار داد که اگر تا پایان ضرب الاجل توافقی حاصل نشود، امکان وضع تحریم هایی تازه علیه جمهوری اسلامی وجود دارد.

منبع:پایگاه اینترنتی صدای آلمان(دویچه وله)
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: