ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۳۹۵۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰

هفدهم آبان در تاریخ معاصر ایران

امروز شنبه هفدهم آبان 1393 هجری خورشیدی، چهاردهم محرم 1436 هجری قمری و هشتم نوامبر 2014 میلادی است. 61 سال پیش در چنین روزی، محاکمه ی محمد مصدق نخست وزیر وقت ایران در دادگاه نظامی آغاز شد.
تدبیر24: مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

17 آبان 1376
سیدمحمدعلی جمالزاده نویسنده ی بنام، پدر داستان ‏نویسی نوین ایران و صاحب اثرهای ارزنده ی یکی بود، یکی نبود، گنج شایگان، صحرای محشر، خاک و آدم، دشمن ملت و... درگذشت.

17 آبان 1365
کریم کشاورز نویسنده، محقق و مترجم معاصر در 86 سالگی درگذشت. وی علاوه بر نویسندگی، به کار ترجمه می‏پرداخت و در طول 70 سال فعالیت در عرصه ی تالیف و ترجمه، آثار بسیاری را از روسی و فرانسوی به فارسی ترجمه کرد که از جمله کتاب های اسلام در ایران، کشاورزی، مناسبات ارضی ایران در عهد مغول، گیلان و هزار سال نثر پارسی در پنج جلد، را می‏توان نام برد.

17 آبان 1357
به دنبال ایجاد جو عوام فریبی از طرف رژیم پهلوی، امیرعباس هویدا نخست وزیر پیشین این رژیم از طرف مأموران حکومت نظامی بازداشت شد.

17 آبان 1357
امام خمینی در گفت و گو با خبرگزاری یونایتد پرس و هفته نامه ی ساندی تلگراف در رابطه با اقدام های عوام فریبانه ی محمدرضا پهلوی فرمودند: «ملت آگاه است و فریب خیمه شب بازی های شاه را نمی خورد...ما امیدواریم که مسایل ایران بدون قیام مسلحانه با همین نهضت حل شود.»

17 آبان 1357
نیروها و عوامل رژیم پهلوی در درگیری مسلحانه با تظاهرکنندگان در شهرهای نجف آباد، کرمانشاه و آمل تعدادی از آنان را به شهادت رساندند.

17 آبان 1342
ژنرال «پل آدامز» فرمانده ی نیروی ضربت آمریکا که به فرماندهی نظامیان آمریکا در خاورمیانه و جنوب آسیا منصوب شده بود، با محمدرضا پهلوی در تهران دیدار کرد.

17 آبان 1338
مارشال ایوب خان رییس جمهوری پاکستان، در صدر هیاتی وارد تهران شد.

17 آبان 1335
نخست وزیران ترکیه، پاکستان، عراق و ایران در پایان نشست 2 روزه ی خود در تهران یورش رژیم صهیونیستی به خاک مصر را محکوم کردند و خواستار عقب نشینی نیروهای انگلیس و فرانسه از منطقه شدند.

17 آبان 1332
محاکمه ی محمدمصدق در دادگاه نظامی برای رسیدگی به رویدادهای بیست و پنجم تا بیست و هشتم مرداد آغاز شد. اتهام او این بود که روز بیست و پنجم مرداد 1332 هجری خورشیدی، در مقام نخست‏وزیر، فرمان برکناری خود را از این سمت نپذیرفت و در بیست و هشتم مرداد مردم را به مسلح شدن علیه سلطنت تحریک کرد.

17 آبان 1327
در پی استعفای عبدالحسین هژیر از مقام نخست وزیری، محمد ساعد بار دیگر مأمور تشکیل کابینه شد. کابینه وی تا بیست و هشتم اسفند 1328 برپا بود.

17 آبان 1303
مجلس شورای ملی برای بررسی لایحه ی مالیات تصاعدی تشکیل شد.

17 آبان 1302
کلنگ ساخت یک فرودگاه در شمال غرب تهران به زمین زده شد.

17 آبان 1300
وزارت معارف میرزا مهدی ثقة الاسلام را به ریاست اداره ی اوقاف و معارف مازندران منصوب کرد.

17 آبان 1294
در جریان جنگ جهانی اول، نظامیان روسیه که از رشت و تبریز به طرف قزوین راه افتاده بودند، این شهر را به تصرف خود درآوردند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: